Braşov: Terapie pentru victimele abuzurilor sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Terapie pentru victimele abuzurilor sexuale
Braşov: Terapie pentru victimele abuzurilor sexuale

Specialişti în domeniul terapiei prin joc s-au reunit în aceste zile la Braşov pentru a identifica modul în care îi pot ajuta pe cei care au fost abuzaţi sexual, în special pe copii.

De menţionat că, potrivit statisticilor oficiale, doar în primele trei luni ale anului, peste 3.000 de copii din România au fost abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în mediul rural. Numărul total de minori abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi în primul trimestru al acestui an este de 3.146, cu 237 de cazuri mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe dintre cazurile înregistrate  sunt de neglijare, respectiv 2.255, urmate de cele de abuz fizic - 309, abuz emoţional - 290, exploatare prin muncă - 130 şi abuz sexual - 127. De asemenea, au mai fost înregistrate 24 de cazuri de exploatare pentru comitere de infracţiuni şi 11 cazuri de exploatare sexuală. Din numărul total de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare, 1.753 sînt din mediul rural şi 1.393 din urban.

La conferinţa  „Construirea de punţi - intervenţii prin Terapia prin Joc şi prin Dramaterapie asupra copiilor şi adulţilor abuzaţi sexual“ se încearcă găsirea unor soluţii pentru ca persoanele traumatizate să poată uita ceea ce li s-a întâmplat. Organizatorul evenimentului, Asociaţia de Terapie prin Joc şi Dramaterapie din România a invitat mai mulţi specialişti renumiţi în domeniu, din Anglia şi Statele Unite. Aceştia sunt psihologi care, prin aceste terapii, au obţinut rezultate spectaculoase în recuperarea copiilor şi adulţilor care au căzut victime abuzurilor sexuale. De asemenea, la conferinţă participă reprezentanţi ai DGASPC, dar şi ai unor ONG-uri care se ocupă cu protejarea persoanelor abuzate, care au şansa de a primi informaţii direct de la specialiştii care au interacţionat cu astfel de persoane.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite