Braşov: EXCLUSIV/ Ţepele imobiliare, specialitatea Alpha House (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul Abraham Cohen a păcălit doi isralieni prin firma sa. Cetăţeanul israeliano-american a profitat că era mandatarul celor doi şi a încasat în numele lor chirii de mii de euro.

Mai citiţi şi:


Unul dintre israelienii înşelaţi este Akayan Yoram, cel care a pierdut o vilă în valoare de 210.000 dolari în Poiana Braşov după ce a achiziţionat-o de la Maor Zinger, avându-l ca intermediar pe Abraham Cohen. Ayakan a fost înşelat, din nou, chiar de omul său de încredere, Abraham Cohen.

În 2002, Akayan şi Harambam Benyamin au cumpărat două spaţii la Galeriile Orizont 3000 şi alte două spaţii, în coproprietate cu Cohen, pe strada Republicii. Profitând de faptul că  investitorii l-au mandatat să se ocupe de afacerile lor, acesta a profitat din plin. Israeliano-americanul a semnat în numele lui Akayan şi Harambam, în calitate de mandatar al lor, un contract de închiriere pentru spaţiile respective între ei şi societatea sa, Alpha House. Apoi, Cohen a subînchiriat spaţiile la preţuri mult mai mari.

Le plătea chirii modice

„Akayan şi Harambam habar nu au avut ce a făcut Cohen. Ei au crezut mereu că au un contract de închiriere direct între ei şi chiriaşi. Cohen le aducea lunar o anumită sumă despre care spunea că este chiria, iar Akayan şi Harambam îl credeau, însă Cohen le dădea câţi bani vroia el. În schimb, chiriile mari erau încasate de Simona Vintilă, asistenta lui Cohen. Tot ea lua şi banii pentru utilităţi, plus o factură de chirie pentru terenul pe care se află situate magazinele“, spune Anca Peli, avocata lui Akayan şi Harambam. Potrivit spuselor sale, Akayan a încasat banii de chirie până în ianuarie 2008, iar Harambam până în ianuarie 2009. Apoi, Cohen nu le-a mai dat niciun leu.

Noi am estimat că valoarea prejudiciului ajunge, în cazul lui Akayan, la circa 77.400 lei, iar în cazul lui Harambam la 10.000 lei. Este posibil ca sumele să fie mult mai mari, pentru că noi nu am văzut contractele de subînchiriere pe care le-a făcut Cohen. Tocmai de aceea am şi cerut să le depună în instanţă“, a mai spus Anca Peli.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite