Braşov: Telegondola rămâne doar o promisiune neonorată pentru braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Telegondola rămâne doar o promisiune neonorată pentru braşoveni
Braşov: Telegondola rămâne doar o promisiune neonorată pentru braşoveni

Încă din anul 2005 se tot vehiculează ideea construcţiei unei telegondole între Braşov şi Poiana Braşov. Până în prezent, însă, nu s-a făcut nici măcar studiul de fezabilitate pentru acestă investiţie.

După mai bine de patru ani de la vehicularea ideii, primarul George Scripcaru, a reluat în primăvară discuţiile despre proiectul construirii unei telegondole între Braşov şi Poiana Braşov. Intenţia i-a fost prezentată chiar şi ministrului Turismului Elena Udrea, când a venit într-o vizită oficială la Braşov, în vederea obţinerii unei finanţări. Deocamdată, însă, proiectul a rămas tot în faza de evaluare a traseelor optime şi a necesarului de investitii şi de elaborare a studiului de oportunitate. Faţă de proiectul iniţial, primarul George Scripcaru se gândeşte la modificarea traseului telegondolei, respectiv amenajarea punctului de plecare în zona fostului Stadion Municipal din Bartolomeu, în loc de Gara Braşov. „Costurile de realizare a investiţiei sunt mai reduse pe traseul Bartolomeu – Poiana Braşov, respectiv opt milioane de euro. Dacă am construi-o pe traseul stabilit iniţial, costurile ar fi duble. De asemenea, în zona Bartolomeu putem amenaja şi o parcare, unde turiştii şi-ar putea lăsa maşinile”, a explicat primarul.

Planuri pentru finanţare

Primarul Braşovului speră că instalaţia de transport pe cablu va fi dată în funcţiune până în iunie 2012. În schimb, până în prezent, nu s-a făcut însă nicio investiţie în acest sens şi nici măcar studiul de fezabilitate nu a fost întocmit. „Stabilirea traseului are în vedere şi ca amplasarea stâlpilor să se facă pe domeniul public sau privat al municipiului Braşov, astfel încât să nu fim nevoiti să facem exproprieri”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. Pentru construirea telegondolei, edilii au evaluat mai multe posibilităţi de finanţare cum ar fi de la Ministerul Turismului sau fonduri structurale de la Uniunea Europeană. Autorităţile locale se gândesc chiar să se asocieze cu partener privat care să finanţeze investiţia, dar toate acestea rămân în continuare la stadiul de... discuţie în cadrul administraţiei locale.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite