Braşov: Tot mai multe abuzuri, reclamate la Telefonul Copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Tot mai multe abuzuri, reclamate la Telefonul Copilului
Braşov: Tot mai multe abuzuri, reclamate la Telefonul Copilului

Numărul cazurilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţii tot mai grave de abuz asupra copilului au fost raportate la 116.111, Telefonul Copilului. Braşovul se află în topul oraşelor cu cele mai multe reclamaţii. 

Braşovul se află printre oraşele unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de abuz asupra copilului. Pe primele locuri se află Constanţa şi  Bucureşti, sectoarele 1 şi 6, urmate de  Ilfov. Braşovul se află pe locul patru, înaintea oraşelor Bacău, Cluj şi Vaslui.

Linie similară în Braşov

Pe lângă serviciul Telefonul Copilului, Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov are o linie telefonică, prin intermediul căreia oricine poate face sesizări privind încălcarea drepturilor copiilor. Până la jumătatea acestui an au fost rezolvate cinci cazuri de abuzuri.
De obicei, apelurile sunt preluate începând cu orele 16.00, în fiecare zi, iar în cazul în care avem de-a face cu un caz foarte grav, echipa noastră, formată dintr-un psiholog sau asistent social şi un jurist se deplasează la faţa locului“, a spus Radu Mailat, purtător de cuvânt la DGASPC Braşov.

Doar 45 de cazuri

Personalul din cadrul serviciului nu verifică natura cazurilor, ci le distribuie în toată ţara, către direcţiile de protecţie a copilului. La noi, au fost distribuite, de la începutul anului, doar 45 de cazuri, dintre care 10 nu erau de competenţa noastră, pentru că persoanele în cauză solicitau locuinţe, 12 au fost alarme false, iar restul, cazuri reale, care au necesitat consiliere psihologică şi monotorizarea familiei“, a mai spus Radu Mailat.

Un singur caz grav

Cel mai grav caz petrecut în acest an la Braşov a fost cel al unei familii ce trăieşte la limita subzistenţei, din Săcele. Vecinii familiei în cauză au sunat la 116.111 şi au semnalat că părinţii îşi neglijează cei trei copii, lăsându-i nesupravegheaţi în fiecare zi, pentru a merge la lucru cu ziua. Mai mult, vecinii spuneau că au văzut cum băiatul cel mare abuza de surioara sa de numai doi ani, dar acuzaţia a fost infirmată după cercetările poliţiştilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite