Braşov: „Ţeapă” imobiliară de 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Ţeapă” imobiliară de 3 milioane de euro
Braşov: „Ţeapă” imobiliară de 3 milioane de euro

Ultimele verificări efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Braşov au scos la iveală faptul că numărul de persoane ce au plătit pentru un apartament  firmei de avocatură condusă de Constantin Bejliu este de 136. Oamenii nu au intrat însă în proprietatea imobilelor.

În ceea ce priveşte prejudiciul produs celor care au plătit pentru locuinţe a căror construcţie nici nu a început ori a fost realizată, dar fără înscrierea imobilelor pe numele cumpărătorilor, acesta este în valoare de aproape 3 milioane de euro. Cum tranzacţiile au fost realizate, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, cms. şef Liviu Naghi, fără a se elibera facturi fiscale, şi bugetul statului a fost prejudiciat cu 1,5 milioane lei.

CITEŞTE POVESTEA PĂGUBIŢILOR AICI

Poliţiştii braşoveni verifică în acest moment mai multe aspecte legate de activitatea av. Constantin Bejliu, a fiului său şi a altor două persoane care sunt implicate în acest dosar.

136 de păgubiţi

Din primele date a reieşit că, în cursul anilor 2007-2008, avocatul a încasat de la 27 de persoane circa 1,3 milioane de lei, pe baza unor ante-contracte, prin care acesta se obliga să construiască şi să predea cumpărătorilor nişte apartamente. Până acum, însă, nu a început nici măcar construcţia imobilelor.

Într-un alt dosar deschis de poliţiştii de la SIF, s-a stabilit că, între anii 2005-2008, fiul avocatului, Adrian Bejliu, a încasat în calitate de administrator al unei societăţi pe acţiuni, la care tatăl său deţinea pachetul majoritar, suma de 2,3 milioane de euro, tot pe baza unor ante-contracte de vânzare a unor apartamente, de la alte 109 persoane. Acestea au fost construite pe strada Laminoarelor, însă, până acum, nu au fost transferate pe numele cumpărătorilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite