Braşov: Taxare non-stop în parcarea de la Gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Taxare non-stop în parcarea de la Gară
Braşov: Taxare non-stop în parcarea de la Gară

Şoferii care îşi vor lăsa maşina în zona Gării vor trebui să scoată din buzunar banii pentru tariful de parcare la orice oră din zi sau din noapte. Decizia a fost motivată de faptul că sistemul modern de acces trebuie supravegheat permanent. Mai citiţi şi: Un nou regulament în traficul de la Gară

Dacă până acum, staţionarea în parcările publice se achita doar de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 20.00, în zona Gării se va face o excepţie de la regulă. Taxa de 1,5 lei pentru ora de staţionare va trebui plătită non-stop, în orice zi a săptămânii. Solicitarea a venit din partea firmei căreia i-au fost concesionate parcările din Braşov şi care şi-a motivat cererea prin faptul că noul sistem de acces cu bariere montat în zonă are nevoie de supraveghere permanentă pentru a nu fi vandalizat. Sistemul este într-adevăr avantajos pentru şoferi, deoarece plătesc timpul real de staţionare, iar cei care aveau obiceiul să îi păcălească într-un fel sau altul pe taxatori nu o mai pot face datorită înregistrării electronice a tuturor operaţiunilor. În restul parcărilor publice, sistemul de taxare va rămâne, însă, neschimbat.

Braşovenii acceptă taxa

Chiar dacă se va taxa non-stop, şoferii braşoveni susţin că este foarte bine că se ia o astfel de măsură atâta timp cât maşinile lor vor fi în siguranţă. „Dacă e plătită taxa de parcare şi eu am garanţia că maşina mea nu va fi furată sau spartă, atunci e foarte bine“, este de părere Nicolae Ionescu, un şofer de 71 de ani. Şi Petrică Olaru, de 49 de ani, crede că „e mai bine cu taxă non-stop, aşa va fi mai multă ordine. Pentru câţiva bănuţi acolo, nu e nicio problemă“, a declarat şoferul. De acord cu cei doi este şi Adrian Toderică, de 31 de ani. „E foarte bine că e amenajat şi că maşina va fi supravegheată. E bine că se percepe taxă că şi aşa e greu cu locurile de parcare“, a spus bărbatul. 

Resistematizare în zona Gării
   
Circulaţia în zona Gării a fost resistematizată încă din luna iunie, când s-a amenajat o staţie de taxi. Tot atunci, atât în faţa Gării, cât şi în partea dreaptă, lângă staţia de taximetre, au fost create în total, 200 de locuri de parcare. Până atunci, staţionarea maşinilor în zonă era o adevărată problemă, întrucât taximetriştii ocupaseră abuziv parcarea publică şi o transformaseră în staţie. Noile reglementări urmează să fie stabilite de către consilieri în şedinţa de plen de mâine.

Pedeapsă cu ridicarea maşinii


Totodată, pentru că numărul persoanelor care „uită“ să mai plătescă parcarea a crescut alarmant, Consiliului Local i-a fost făcută propunerea să modifice Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor. Astfel, şoferii care nu plătesc taxa vor fi pedepsiţi mai aspru: pe lângă amendă, le va fi ridicată şi maşina.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite