Braşov: În premieră, câini cu microcipuri, la Tărlungeni (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a reduce numărul câinilor fără stăpân şi pentru a controla înmulţirea lor, maidanezii din judeţul Braşov vor fi vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi microcipaţi. Campania a fost începută de Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni”.

Localnicii din Tărlungeni se pot lăda că au câini comunitari… cu microcipuri. Primii zece căţei au fost sterilizaţi ieri şi li s-au implantat microcipuri, în cadrul unui proiect demarat de Asociaţia de Protecţie a Animalelor „Milioane de Prieteni”. „Decât să cheltuim o grămadă de bani cu prinderea, cazarea şi hrănirea câinilor timp de 14 zile şi apoi cu eutanasierea lor, mai bine îi sterilizăm şi nu se vor mai înmulţi. Microciparea este absolut necesară pentru a avea un control asupra numărului lor. Vom ştii întotdeauna câţi câni avem în judeţ şi locul în care se află ei”, spune Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei de Protecţia Animalelor „Milioane de Prieteni” din Braşov.

Proiect susţinut de Brigitte Bardot

Reprezentanţii Asociaţiei din Braşov au încheiat, în luna mai, un parteneriat cu mai multe asociaţii de profil din Europa, prin care îşi propune să sterilizeze şi să le implanteze microcipuri tuturor câinilor comunitari din judeţ. Campania este sprijinită de cunoscuta actriţă Brigitte Bardot, mare iubitoare a câinilor fără stăpân.

Opt medici au operat câinii de la Târlungeni

Deşi acţiunea ar fi trebuit să demareze încă de acum o lună, doar autorităţile din Tărlungeni s-au arătat interesate să rezolve problema câinilor comunitari. „Dintre toate primăriile din judeţ spre care am trimis adrese, cei de aici sunt primii care au apelat la noi. Ne-au oferit un spaţiu şi noi am venit cu 3 medici veterinari din Germania şi alţi 5 medici români. Totul e gratuit. Câinii batrâni şi bolnavi îi ducem la Azilul Canin din Triaj unde au parte de cazare şi mâncare. Cei care vor să ia un patruped în grijă o pot face, dar pe răspunderea lor”, a mai spus Cristina Lapis. Următoarea localitate în care se va aplica metoda microcipării, dar şi a vaccinării antirabice şi a sterilizării, este Sânpetru.


13 euro un microcip

Costul unui microcip este de 13 euro, dar la Braşov sunt oferite gratuit de asociaţiile din Germania şi Franţa. Microcipurile sunt implantate sub piele, pe partea stângă a corpului. Odată marcaţi, câinii sunt introduşi într-o bază de date internaţională, iar specialiştii îi vor putea monitoriza în orice moment. Sistemul este util mai ales în cazul stăpânilor care îşi pierd câinii pentru că îi pot găsi foarte uşor în cazul în care patrupedele sunt dotate cu microcip.


 „Câinii cu stăpân vor fi microcipaţi doar la cererea acestuia” , a declarat Cristina Lapis

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite