Alina Zara, tânăra care vă îndeplineşte dorinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina a îndeplinit sute de visuri, foto: Bogdan Crăciun
Alina a îndeplinit sute de visuri, foto: Bogdan Crăciun

Femeia este din Făgăraş şi a reuşit să transforme în realitate, în doar jumătate de an, peste 400 de visuri.

Alina Zara se poate mândri că a reuşit să creeze un „concept virtual, cu aplicaţii reale". Tânăra şi-a construit un blog, căruia i-a ataşat şi un brand, „Chic D10". S-au născut astfel, rând pe rând, idei inedite şi chiar o agenţie de împlinit dorinţe.

„Un prieten s-a întrebat cum ar fi să găsească peştişorul de aur. Mi s-a părut o dorinţă specială şi am apelat la un alt prieten, artist plastic, pentru îndeplinirea ei. El a construit un solz, poleit cu aur, aşa că omul şi-a primit peştişorul sau cel puţin reprezentarea lui", a spus Alina Zara.

Sute de visuri împlinite

Agenţia de împlinit dorinţe s-a născut în luna octombrie a anului trecut, iar, în numai şase luni, 430 de oameni şi-au văzur visul cu ochii.

Am început să adunăm o echipă şi s-au strâns peste 200 de agenţi, oameni cu diferite meserii şi pasiuni. Printre agenţii noştri se numără jurnalişti, artişti, actori, oameni de afaceri şi chiar milionari în euro", povesteşte tânăra.

Agenţii îşi folosesc, pentru îndeplinirea dorinţelor, prietenii, cunoscuţii şi rudele. Prin agenţie, un tânăr a devenit model, o suveică a făcut înconjurul lumii, iar doi copii autişti s-au ales cu sute de prieteni.

„Noi trebuie să învăţăm să facem voluntariat, pentru că încă nu ştim. La noi, voluntariatul este egal cu a munci degeaba, or nu asta înseamnă de fapt acest concept. Voluntariat înseamnă să te implici în ceea ce îţi place, făcând ceea ce îţi place. Se poate face şi din faţa calculatorului, sau de oriunde te-ai afla", a adăugat Alina Zara.

„Căsuţa cu dorinţe" e la Mândra

Chiar dacă Alina a împlinit sute de dorinţe, pentru ea nu are aşteptări foarte mari.

„Îndeplinirea dorinţelor altora este, în acelaşi timp, şi un act de egoism. Cred că sunt egoistă pentru că fac multe lucruri ca să mă bucur de bucuria celor a căror dorinţă devine realitate", a spus braşoveanca.

Cât despre cea mai mare dorinţă a ei, Alina vrea „sănătate pentru mine şi pentru ai mei. Am căpătat această dorinţă după ce am întâlnit foarte multe cazuri de oameni care suferă de boli incurabile. Lupta pentru viaţă este teribilă, aşa că sănătatea este un mare dar, pe care nu prea ştim să îl apreciem cum se cuvine".

Acasă e la Mândra

„Pentru mine toate apartamentele în care am locuit au fost doar «chirii de proiect». Eu mă simt acasă doar la Mândra, este singurul loc de care aparţin cu adevărat. Tocmai de aceea, tot la Mândra doresc să punem pe picioare un atelier care să reînvie ceea ce este specific locului", mărturiseşte făgărăşeanca.

Agenţia de împlinit dorinţe nu este singurul proiect de succes al tinerei. Chiar dacă nu discută prea mult depre acest lucru, Alina Zara este îndrăgostită de oameni şi de viaţă, iar ceea ce naşte sufletul ei este dedicat celor care o înconjoară.

Întrebări şi răspunsuri

Îţi doreşti copii?

Da, îmi doresc pentru că îmi plac foarte mult. Numai că nu aş face copiii numai ca să îmi satisfac mie dorinţa. Copiii fericiţi trăiesc în familii complete, au şi mamă şi tată. În momentul în care faci copii, trebuie să te gândeşti în primul rând la mediul în care urmează să crească.

Cum te ajută credinţa în Dumnezeu?

Credinţa îmi oferă echilibru. În fiecare duminică merg la biserică, pentru că acela este locul în care mă liniştesc. Starea căpătată în biserică îmi hrăneşte apoi şi mintea. Pe drumul spre casă îmi vin idei. Este vorba despre lucruri noi pe care pot să le pun apoi în practică.  

Ce-i place

Îmi place vintage-ul şi îmi plac poveştile de orice fel. Îmi plac foarte mult copiii şi oamenii cu caracter frumos. În general, nu sunt un om negativist. Încerc să cunosc în profunzime lucrurile, înainte de a le pune o etichetă".

Ce nu-i place

„Nu-mi place să văd oameni aflaţi în suferinţă, cu probleme de sănătate sau de altă natură. Nu-mi place să văd cerşetori, pentru că ştiu că postura în care au ajuns a fost determinată de lucruri urâte care li s-au întâmplat în trecutul mai apropiat sau mai îndepărtat".

Profil

Născută. 16 noiembrie 1977, Făgăraş

Studii. Academia de Teatru şi Film Bucureşti

Familie. Necăsătorită

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite