Tablele digitale, ultima modă în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tablele „deştepte" au fost achiziţionate prin fonduri structural europene. Adio praf de cretă şi burete de şters. Elevii învaţă cu table inteligente, care le „trimit" lecţia pe mail, iar profesorii pot combina metoda de predare cu internetul.

Profesorii scriu la computer şi se afişează pe tablă. Aceasta este cea mai nouă metodă de predare cu ajutorul tablei interactive la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea", din Braşov. Dacă elevii vor să intervină în timpul lecţiei, au la dispoziţie o tabliţă.

„Este important că pot oricând să mă conectez la internet şi să le prezint elevilor imagini, desene, filmuleţe, pentru a îmbogăţi lecţia şi pentru a o face mai atractivă. În plus, muncesc mult mai puţin. De ce să mă mai ridic în picioare să scriu la tablă, când pot să scriu direct de pe computer şi apare pe tablă", a spus Gabriela Costea, director adjunct la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea".

Practic, tablele sunt conectate la un PC şi, prin intermediul unui videoproiector, imaginea de pe calculator apare pe tablă şi invers. În plus, dacă elevii scriu cu markerul pe tablă, conţinutul lecţiei este salvat automat pe computer. „Suntem singura şcoală din Braşov căreia i s-a aprobat un proiect pe programul european de dezvoltare a resursei umane, POS-DRU. Partea cea mai bună cu această tablă este că are un sistem modular pe care pot să-l mut pe orice perete pe care îl pot transforma într-o tablă", a mai spus Gabriela Costea.

Elevii sunt încântaţi

La „Mircea Cristea" sunt, în total, patru table „inteligente". Trei dintre ele sunt utilizate în laboratoarele tehnice şi una în cabinetul de limba engleză. Doar două dintre ele au sistem integrat compus din două table mari, o tăbliţă pentru elevi, videoproiector şi computer sau laptop la care sunt conectate.

„Am lucrat pe tablele noi şi mi se pare foarte distractiv. Cred că este mult mai interesantă ora, utilizând o astfel de tablă, în locul celei clasice. Sunt şi mai atent la oră ca să descopăr cum funcţionează tabla-minune", a spus Viorel Breazu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea".

Elevii se bucură cel mai mult că nu trebuie să-şi mai bată capul cu ştersul tablei. „În primul rând, nu mai trebuie să ştergi tabla cu buretele şi, deci, nu mai pierzi timpul. În al doilea rând, este eliminat din start praful de cretă. Mi se pare foarte eficient acest nou mod de predare şi mai ales atractiv", a spus Gabriel Găguţ, elev în clasa a XII-a la acelaşi colegiu.

10.000 de lei, o tablă „inteligentă"

La Colegiul Tehnic „Mircea Cristea" tablele digitale au fost achiziţionate atât din fonduri proprii, cât şi din finanţări europene. O tablă digitală costă 10.000 de lei. Tot prin proiecte europene, colegiul a fost dotat cu sisteme noi de practică şi a şi fost renovat.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite