Braşov: Tabăra de cercetaşi s-a încheiat cu premii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Tabăra de cercetaşi s-a încheiat cu premii
Braşov: Tabăra de cercetaşi s-a încheiat cu premii

Cei 42 de cercetaşi care au luat parte la inedita tabără au “scăpat” de viaţa de armată. Timp de o săptămână eu au trecut prin prin probe grele,  pentru a vedea ce înseamnă cu adevărat armata.

Cele 20 de fete şi cei 22 de băieţi care au participat la tabăra de cercetaşi de la Braşov vor dormi liniştiţi în paturile lor, în această noapte, pentru că aventura lor în armată a luat sfârşit. Cercetaşii au făcut instrucţii de front, trageri cu armamentul de infanterie, individual şi de grup, au vizitat Şcoala de Forţe Aeriene de la Bobocu, unde au zburat cu avioanele IAR 99 Şoim şi IAC 52. La Predeal şi în Cheile Râşnoavei, curajoşii au avut posibilitatea să escaladeze munţii şi să coboare pe tiroliană. Tinerii au făcut un mic atelier de supravieţuire şi au stat la cort, fără obiecte personale. „Tabăra aceasta a fost o experienţă unică. Ne-a deschis orizontul cu privire la ceea ce înseamnă Armata României. Mie mi-a inspirat un sentiment patriotic de care nu mă credeam capabilă. Am învăţat că poţi să faci ceva dacă îţi doreşti cu adevărat şi că spiritul de echipă este foarte important”, ne-a spus Ruxandra Ghica, membră a taberei de cercetaşi.

Răsplată pe măsură


Organizatorii i-au răsplătit pe cercetaşi cu premii. Pentru a păstra în memorie experienţa trăită, o echipă de cercetaşi a redactat o revistă de 40 de pagini, care ilustrează toate momentele prin care au trecut. Echipa a primit stick-uri şi tastaturi multimedia. Cercetaşii înclinaţi spre mişcare au primit mingi de baschet şi volei, palete de tenis şi alte articole sportive. Tabăra a fost organizată de Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale, în colaborare cu Statul Major al Forţelor Aeriene şi în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Asociaţia Euroatlantică „Manfred Wörner” şi este gratuită.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite