TBC-ul aduce teroare la Maternitatea Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mamă, diagnosticată cu TBC a pus pe jar cadrele medicale, dar şi pe părinţii micuţilor din Maternitatea de la Braşov. Chestiunea cea mai gravă este faptul că aceasta chestiune a fost ţinut secretă!

În urmă cu câteva săptămâni, o tânără de 21 de ani, internată la Maternitate a început să prezinte simptome de TBC.

Femeia a fost supusă analizelor şi transferată la spitalul de specialitate, unde a fost diagnosticată pozitiv. În lipsa vaccinului antituberculotic, părinţii bebeluşilor născuţi se tem de pericolul care ar putea sa îi pândească pe copiii lor.

Medicii Maternităţii spun însă că, în astfel de cazuri, regulile sunt foarte stricte şi că, dacă procedura este urmată, nu ar trebui să existe motive de îngrijorare.

S-a întocmit o listă cu toţi contacţii, iar părinţii care aveau copii în maternitate la data respectivă au fost înştiinţaţi. Conform procedurii, copiii vor fi supravegheaţi de medicii de familie, iar eventualele suspicini sunt raportate la Direcţia de Sănătate Publică. Până la acest moment nu există motive de îngrijorare", a declarat Gheorghe Preda, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite