1.500 de braşoveni, la mitingul din Capitală (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii au luat drumul capitalei, încă de la ora 5.30. Deşi se spunea că la miting vor merge 2.230 de protestatari, în Capitală au ajuns doar 1.500. Sindicaliştii spun că trasportatorii au fost ameninţaţi şi nu le-au mai pus la dispoziţie suficiente autocare.

UPDATE, ORA 10.30 Dintre cei 1.500 de braşoveni care au ajuns să protesteze în Piaţa Constituţiei, 350 de persoane au plecat din partea CNSRL Frăţia Braşov, 750 de sidicalişti de la Cartel Alfa şi 400 de la BNS Braşov.

„Suntem angajaţi din toate domeniile de activitate: sănătate, învăţământ, administraţie, poliţie şi sistemul penitenciar. Sperăm să se voteze moţiunea şi să avem o nouă guvernare, care să se aplece asupra nevoilor salariaţilor României", a declarat Fănică Gabor, preşedinte Cartel Alfa Braşov.

image
image

20 de autocare, anulate

Gheorghe Manea, preşedintele CNSRL Frăţia Braşov ne-a mărturisit că au rămas fără 18-20 de autocare. „Trasportatorii au fost speriaţi şi ameninţaţi de Autoritatea Rutieră Română, astfel că, ieri, ne-au anunţat că nu ne mai pun la dispoziţie autocarele", a spus Gheorghe Manea.

image

Sindicaliştii de la Cartel Alfa ameninţă că vor continua cu protestele în cazul în care nu va cădea Guvernul Boc. Sindicaliştii au plecat la Bucureşti în speranţa că vor să sensibiliza parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură. 

„Nu mergem la plimbare, ci mergem să rezolvăm ceva. Dacă nu cade Guvernul, atunci vom continua cu protestele", a spus Valeriu Iftime, din partea Cartel Alfa.

image

35 de ambulanţieri, la mitingul pro-moţiune

Din faţa staţiei de Ambulanţă Braşov au plecat, azi-dimineaţă spre Capitală, 35 de angajaţi.

„Ne-am adunat personal de la Ambulanţa Braşov, Făgăraş şi Predeal. ÎPentru transport am apelat la o firmă privată", a declarat Laura Ciorescu, lider Sindicatul Ambulanţei Braşov.

image

Ambulanţierii sunt nemulţuimiţi de salariul tot mai mic pe care îl primesc lunar.

„După 35 de ani de muncă în sistem primesc 1.100 lei în mână. Anul acesta este cel mai greu din toţi, iar la Bucureşti mergem cu speranţa că lucrul acesta se va schimba", a spus Valeriu Stângă, de la Ambulanţa din Făgăraş.

image

„Salariul nostru s-a redus cu 55% şi nu cu 25 % , aşa cum se pretinde. Chiar dacă venitul nostru a fost diminuat, volumul de muncă este acelaşi, iar nivelul de calitate trebuie să fie la fel", a spus Rareş Cristea, asistent medical principal la Ambulanţa Braşov.

brasov,miting brasov,protestatari brasov,sindicate brasov

UPDATE, ORA 08.10 Liderul BNS Braşov, Gheorghe Apostu, a delcarat ieri pentru „Adevărul de Seară" că Ministerul Transporturilor, prin intermediul Autorităţii Rutiere Române (ARR), şanteajează  transportatorii că le anulează licenţele de transport călători, dacă pun la dispoziţie mijloace de transport pentru sindicalişti. În acest sens, potrivit Magic FM, un număr de 25 de autocare au fost blocate de ARR să ajungă la Bucureşti.

ORA 7.00 Fie ca au ales maşinile personale, trenurile sau autocarele, protestatarii de la Braşov nu au renunţat la ideea de a se alătura mitingului de proporţii din capitală, miting ce îşi propune să înlăture Guvernul Boc.

De la Braşov, reprezentanţii sindicatelor Cartel Alfa, BNS şi CNSRL Frăţia au mobilizat sute de oameni din toate colţurile judeţului.

De exemplu, numai de la Cartel Alfa au plecat, azi-dimineaţă, la ora 6.00, 750 de salariaţi din toate domeniile de activitate şi din sectoarele bugetare, iar de la Ambulanţă au plecat 35 de persoane. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite