Sute de procurori au avansat profesional fără examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre ei se numără şi magistraţi din Braşov, Mureş, Prahova şi Sibiu.  Procurorii sunt bănuiţi că au primit gradul maxim profesional prin artificii legislative.  

Vezi AICI lista cu procurorii care ar fi promovat fără examen

Sute de procurori care lucrează în Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), în frunte cu procurorul şef al DNA, Daniel Morar, şi cu procurorul şef al DIICOT, Codruţ Olaru, au reuşit să obţină gradul maxim profesional fără a mai susţine examenul de promovare, susţine Lumeajustiţiei.ro.

Promovări pe bandă rulantă

 „Reţeta e simplă: faci o cerere de avansare în grad, ca efect al numirii tale la DNA sau DIICOT pe bază de interviu, iar CSM ţi-o va respinge imediat, cu motivarea că legea nu permite avansarea în grad decât prin examen. Nu-i bai însă, terenul e bătătorit, pentru că hotărârile CSM se pot ataca la secţia de contencios-administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie condusă de Victoria Bârsan, care le admite automat, graţie practicii judecătoreşti născute de această secţie, potrivit căreia hotărârea judecătorească bate legea. Apoi, după ce ţi s-a dat satisfacţie, chit că eşti un procuror de puţini ani, care ai trecut de la furturi de maşini, direct la marea criminalitate, adică de la parchet de judecătorie, direct la cel de înaltă curte, fără să mai treci prin stagiile de parchet de tribunal şi de curte de apel, te duci la CSM cu ţidula în mână şi îi obligi să respecte hotărarea judecătoreasca", scriu cei de la www.luju.ro

Pe lista magistraţilor care ar fi promovat fără examen, publicată zilele trecute de Lumeajustiţiei.ro, se regăsesc doi procurori de la DNA Braşov şi doi procurori de la DNA Mureş şi Târgu-Mureş. De la DIICOT, se regăsesc pe listă opt procurori de la Braşov, doi magistraţi de la Sibiu, doi de la DIICOT Mureş şi doi de la Târgu-Mureş.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite