Sute de braşoveni şi-au măsurat, gratuit, tensiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, cu sprijinul Crucii Roşii şi al studenţilor medicinişti au amenajat un cort în Piaţa Sfatului şi le-au verificat braşovenilor tensiunea arterială.

Peste 10 voluntari din partea Crucii Roşii şi 10 din partea studenţilor la Medicină au testat tensiunea arterială a braşovenilor şi au oferit sfaturi celor care au fost depistaţi cu hipertensiune.

image

„Am tensiune mare şi mi s-a recomandat să nu mai beau cafea, vin şi să fac multe plimbări. Oricum am început să ne plimbăm mai des şi să renunţăm la anumite lucruri“, a declrat Ştefan Secheli, de 62 de ani.

image

Scopul acţiunii de astăzi a fost acela de a atrage atenţia tuturor asupra riscurilor hipertensiunii arteriale. „Am o tensiune oscilantă şi am grijă să fac analize mereu. Urmez un tratament şi sunt atentă ce mănânc“, a declarat Dorina Blendea (72 de ani).

image

În caz de hipertensiune, medicii recomandă reducerea consumului de alcool, renunţarea la tutun, atingerea unei greutăţi normale şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase. „Ca în fiecare an, scopul acţiunii noastre este de a conştientiza o problemă gravă de sănătate, hipertensiunea arterială. Ne referim aici la cazurile netratate. controlate prin tratament sau adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Este foarte important să facem astfel de acţiuni pentru că studiile arată o tendinţă de creştere a mortalităţii cauzate de complicaţiile hipertensiunii“, a declarat dr. Georgeta Negoiţă, coordonator pe programul I Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

image

Din păcate, România este pe primele locuri în Europa în ceea ce priveşte nunmărul de pacienţi cu hipertensiune.

Acţiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, Ziua Europeană împotriva Obezităţii şi Ziua Naţională a Inimii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite