Braşov: Sute de construcţii, ridicate fără autorizaţie în tot judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Sute de construcţii, ridicate fără autorizaţie în tot judeţul
Braşov: Sute de construcţii, ridicate fără autorizaţie în tot judeţul

Sute de imobile au fost ridicate pe raza judeţului Braşov în ultimul deceniu fără a avea autorizaţie de construcţie.

Situaţia ar putea fi chiar mai gravă decât o arată acum statisticile Prefecturii, aceasta deoarece Primăria Braşov nu a trimis o situaţie referitoare la locuinţele şi ansamblurile ce au fost ridicate sau extinse fără a exista în prealabil documentele necesare.

Potrivit subprefectului Emil Niţă, situaţia cea mai gravă se înregistrează pe raza judeţului în zonele în care există mari comunităţi de etnie rromă. „La Teliu, de exemplu, în ultimii nouă ani, de când s-a făcut o altă verificare mai amplă, au fost ridicate peste 400 de locuinţe fără autorizaţie. La Hoghiz, în Săcele şi chiar în Făgăraş, în cartierul Galaţi se întâlnesc situaţii similare“, a precizat Emil Niţă. 

Poduri construite fără nici un fel de proiect

O situaţie gravă se întâlneşte şi în ceea ce priveşte situaţia legalităţii construcţiei pe raza judeţului Braşov de poduri şi judeţe. „La acest capitol ne-a răspuns şi Primăria Braşov, care a identificat 14 de asemenea construcţii. În rest, în zona Moieciu există aproape 30 de poduri şi podeţe neautorizate, în Vulcan nouă, iar la Hoghiz şapte“, a adăugat subprefectul Emil Niţă.

Potrivit oficialului, în cadrul verificărilor începute acum câteva luni, inspectorii au identificat şi o serie întreagă de imobile care nu au fost autorizate de primării şi care au fost abandonate, nefiind cunoscuţi proprietarii.  În ceea ce priveşte sancţiunile pe care proprietarii le riscă în toate asemenea situaţii, acestea constau în amenzi contravenţionale în valoare de 1.000 de lei. Niţă a fixat sfârşitul anului data limită de reglementare a situaţiei juridice a fiecărei construcţii aflate acum în statistica realizată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite