Suflători din Germania vor concerta la Muzeul de Artă Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii braşoveni sunt invitaţi duminică, de la ora 19.00, la un concert extraordinar de muzică clasică şi contemporană susţinut de cvintetul de suflători „Arirang" din Germania. Evenimentul muzical va fi găzduit de Muzeul de Artă Braşov.

Cvintetul „Arirang" a fost fondat în anul 2002 în urma iniţiativei a câtorva dintre membrii orchestrei Junge Deutsche Philarmonie (Filarmonica Germană Tânără). Înfiinţată în 1974, Junge Deutsche Philarmonie face parte dintre cele mai de succes orchestre din Germania. Ideea de a forma cvintetul „Arirang" a venit la un turneu cu Junge Deutsche Philarmonie în Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Numele de „Arirang" vine de la un cântec popular coreean foarte îndrăgit, care exprimă, printr-o melodie simplă, atitudintea despre viaţă şi sentimentul de a apraţine la o comunitate. Ceea ce îi uneşte pe cei cinci tineri este pasiunea pentru muzică.

Cvintetul Arirang este compus din: Laura Weiss, flaut; Jörg Schneider, oboi; Steffen Dillner, clarinet; Sebastian Schindler, corn şi Monica Schneider, fagot.

Cei cinci muzicieni  vor veni pentru prima dată în România, la Braşov, la invitaţia Centrului Cultural German.

Intrarea este liberă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite