Studenţii din Braşov sărbătoresc Unirea Basarabiei cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. Adevărul
Foto. Adevărul

Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov (OSBB), organizează în perioada 27-30 martie Festivalul "Zilele Basarabiei" ediţia a V-a, cu ocazia celei de-a 94-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu România.

Prin manifestările prilejuite de acest eveniment, OSBB-Braşov doreşte să readucă în actualitate însemnătatea istorică a zilei de 27 martie, cu următoarele acţiuni programate după cum urmează:

    - Ziua de Marţi 27 martie va începe cu oficierea slujbei de comemorare a celor care au înfăptuit Unirea Basarabiei cu România, după care la ora 11.00, toţi cei care simt româneşte sunt invitaţi în Piaţa Unirii pentru a „încinge" împreună Hora Unirii. Prima zi a manifestărilor va continua la ora 14.00, la Casa Baiulescu, din cadrul Bibliotecii  Judeţene, cu simpozionul „Basarabia - trecut, prezent şi viitor", care va fi onorat de prezenţa unor personalităţi din mediul academic şi istoric.
    - Miercuri, 28 martie la ora 14.00 va avea loc dezbaterea : „Unirea din 1918 - Realitate sau Utopie, la Casa de Cultură a Studenţilor, sala festivă, participă membri a organizaţiilor studenţeşti.
    - Joi, 29 martie, ora 18.00, la Sala Consiliu vor fi proiectate filmele: documentarul "Golgota Basarabiei" şi comedia excepţională „Văleu, văleu, Nu turna", la care sunt invitaţi toţi doritorii.
    - Vineri, 30 martie, de la ora 21.00, în Kasho Club va avea loc un concert extraordinar cu participarea trupelor Catharsis, Akord, Sick Brothers, şi a interpretei Nicoleta Gavriliţa, iar în final concert live cu muzică românească.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovinieni din Braşov (OSBB) este o organizaţie de tineret nonguvernamentală, apolitică, social-culturală care are ca scop facilitarea integrării elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în mediul educaţional european, promovarea imaginii Republicii Moldova în România.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite