Studenţii de la Drept au simulat un proces de omor la Tribunalul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au simulat un proces penal la Tribunalul Braşov Foto. Flavia Cistian
Studenţii au simulat un proces penal la Tribunalul Braşov Foto. Flavia Cistian

Simularea a avut loc azi, la ora 12.00, şi a fost prima ediţie de procese simulate organizate de Elsa Braşov. La simulare au participat circa 40 de studenţi de la Facultatea de Drept a Universităţii Transilvania Braşov.

Studenţii, coordonaţi de profesori şi judecători, au simulat două procese, care au avut ca obiect infracţiunile de omor şi vătămare corporală din culpă, în care au fost îmbinate chestiuni practice de legitimă apărare, încadrare juridică sau modalităţi în care se face apărarea etc.

Organizatorii spun că aceste simulări urmăresc dezvoltarea abilităţilor oratorice, capacitatea de sinteză şi analiză şi aplicarea normei juridice de către studenţii de drept.

„Este o iniţiativă a studenţilor. Acest exerciţiu practic reprezintă un început pentru un învăţământ modern, având în vedere că aspectele teoretice trebuie îmbinate cu cele practice. Astfel încercăm să dezvoltăm o formă modernă de învăţământ care se practică în intituţiile din Franţa, unde studenţii au posibilitatea să pună în practică cele studiate în şcoală", a declarat Marian Drilea, lector la Facultatea de Drept.

„Este prima iniţiativă a studenţilor de acest gen, pentru că trebuie să recunoaştem că studenţilor le lipseşte partea practică", a spus preşedintele ELSA Braşov, Dana Sucaciu.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite