Studenţii braşoveni vă invită să luptaţi în favoarea „unei lumi fără violenţă pentru copii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia zilei de luptă împotriva violenţei asupra copiilor în România, declarată conform legii pe data de 5 iunie, copiii, părinţii şi bunicii sunt invitaţi mâine, începând cu ora 12.00, în Parcul Nicolae Titulescu să ia parte la activităţile organizate de studenţii de la specializarea Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Drept şi Sociologie Braşov.

Campania de prevenire şi combatere a violenţei asupra copiilor, desfăţurată sub sloganul „În 5 iunie înalţă curcubeul!", îi invită pe braşoveni să ia parte la numeroase activităţi, desfăşurate în Parcul Central cu scopul conştientizării efectelor actelor violente asupra copiilor.

Activităţile sunt programate între orele 12.00 şi 18.00, timp în care copiii vor face un curcubeu pe role, vor desena pe asfalt, vor picta diverse măşti şi vor face colaje, vor prezenta scenete de teatru, vor intra în lumea poveştilor şi vor urmări demonstraţiile de breackdance oferite de trupa Tupeu Crew.

De asemenea, tot mâine, de data aceasta între orele 11.00 şi 14.00, Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional va susţine diverse activităţi creative şi jocuri pentru copii, beneficiari ai serviciilor sociale şi cu toţi copiii prezenţi la Magnolia Shoping Center.

Campanie desfăşurată în şcoli şi grădiniţe

Campania de prevenire şi combatere a violenţei asupra copiilor a fost iniţiată de 30 de studenţi de la specializarea Asistenţă Socială a Facultăţii de Drept şi Sociologie a Universităţii Transilvania şi Asociaţia de Terapie prin Joc şi Dramaterapie, în parteneriat cu Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional. Acţiunile s-au desfăşurat în câteva dintre şcolile generale şi grădiniţele din Braşov, beneficiari fiind aproximativ 500 de copii.

Iniţial, cei 30 de studenţi de la specializarea Asistenţă Socială au vizitat aceste instituţii pentru a vedea care este viziunea copiilor asupra violenţei şi felul în care sunt afectaţi de ea. Apoi, micuţii au participat la seminarii interactive, în cadrul cărora au vizionat filme, au desenat şi au realizat diverse colaje de grup pentru a sensibiliza asupra acestei probleme, a transmite mesajul lor pentru o lume fără violenţă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite