Braşov: Strivit de macaraua cu care lucra (UPDATE 2)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a murit strivit sub macara se numea Vasiel Ştef, iar din primăvara acestui an era pensionar. El lucre la construcţia unui cartier rezidenţial pe strada Cireşului, în cartierul Dârste.

Toată viaţa lucrase ca macaragiu, având o vastă experienţă în domeniu. Două utilaje de mari dimensiuni au lucrat mai bine de două ore pentru a ridica amcaraua care a căzut peste muncitor.

Parchetul Judecătoriei Braşov şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Braşov au început o anchetă pe şantierul de vile rezidenţiale din Braşov unde marţi după-amiază un bărbat a murit strivit de macaraua în care se afla şi care s-a prăbuşit.

Primele verificări făcute la faţa locului arată că macaraua condusă de muncitorul de 60 de ani era supraîncărcată şi nu era foarte bine fixată pe sol, terenul fiind alunecos din cauza ploilor. În momentul în care şoferul macaralei a încercat să facă o manevră, utilajul s-a dezechilibrat şi a căzut.

Potrivit unor surse din cadrul firmei Design Construct, firma care construieşte cartierul de vile, muncitorul nu era angajat la firma respectivă, macaraua fiind închiriată de la o altă societate.

La faţa locului a fost începută o anchetă pentru a se stabili dacă incidentul poate fi încadrat ca şi accident de muncă. De asemenea, pe şantier a sosit şi o macara pentru a ridica utilajul căzut şi pentru a scoate de sub utilaj trupul muncitorului, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ Braşov, Stelian Rechiţean. Accidentul a avut loc marţi după-amiază, în jurul orei 16.00, pe un şantier de construcţii aflat pe DN 1, la ieşirea din municipiul Braşov spre Săcele, unde se construieşte un cartier de vile.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite