Braşov: Străzile din oraş, locuri de joacă pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Străzile din oraş, locuri de joacă pentru copii
Braşov: Străzile din oraş, locuri de joacă pentru copii

Începând de anul viitor copiii braşovenilor se vor putea juca pe străzile din cartiere, fără să fie deranjaţi de maşini. Aceasta este promisiunea Agenţiei pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului (AMBEE) care a câştigat un proiect european dedicat conceptului de „străzi pentru copii“, în valoare de 50.000 de euro.

Deocamdată, proiectul este la început. Prima lui secţiune se referă la mai multe eforturi de conştientizare şi educaţie a copiilor despre ce înseamnă să fii eco-cetăţean. Cea de-a doua constă în crearea de străzi pentru copii.

Ne dorim pentru copiii noştri tot ce e mai bun, de aceea, proiectul lansat azi de noi înseamnă ca ei să se joace pe stradă, să fie cât mai mobili, să se dea cu rolele, cu tricicleta, cu bicicleta, să deseneze, să joace baschet. Astfel, sperăm ca până la anul să implementăm în Braşov conceptul de străzi pentru copii“, ne-a spus Camelia Raţă, director executive la ABMEE.

Pentru ca proiectul să fie pus în practică, braşovenii trebuie să fie convinşi de autorităţi să nu mai circule cu maşina în cartier şi să se creeze locuri de parcare la intrarea în zonele vizate.

Despre energie, la teatru

Proiectul European „Bambini“ s-a lansat astăzi la Teatrul Arlechino din Braşov, unde mai mulţi preşcolari împreună cu părinţii şi educatorii lor au luat parte la un spectacol educativ şi mai ales interactiv, despre cum putem să salvăm energia.

Micuţii au învăţat că uscarea rufelor pe calorifer, uitarea uşii de la frugider deschise sau a robinetului pornit sau chiar a becurilor aprinse, sunt gesturi ce duc la consumarea în van a energiei.

Chiar cred că prin metoda scenetelor copiii pot învăţa cum să salveze energia. De altfel, grădiniţa noastră este implicată în mai multe proiecte de acest gen. Avem şi două grădiniţe în aer liber şi încurajăm proiectul Abmee“, Raluca Urzică, educatoare la grădiniţa Heidi din Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite