„Stimulente“ pentru romi: primesc bani dacă-şi trimit copiii la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fiecare copil la grădiniţă" este unul dintre proiectele implementate în cartierul de romi din Săcele, pentru a-i stimula pe părinţi să-şi înscrie copiii la grădiniţă. Pentru fiecare odraslă înscrisă la grădiniţă, o familie primeşte câte 50 de lei pe lună.

Potrivit bzb.ro, condiţia este să nu lipsească nici măcar o zi de la „datorie". Aşa se face că anul acesta s-au înscris cu 100 mai mulţi preşcolari decât în anii anteriori. Proiectul a fost implememtat în acest an la grădiniţa din cartierul Gârcini, din Săcele.

Unii le dau bani, alţii îmbrăcăminte

Printr-o iniţiativă a Asociaţiei Ovidiu Rom, în şcoală se implementează programul „Fiecare copil la grădiniţă". „Şcoala nr. 5 din Săcele a început un proiect din timpul verii - «Toţi copiii la grădiniţă, toţi copiii în clasa I».

Cartierul Gârcini din Săcele este cea mai mare comunitate compactă de romi din România. În această zonă locuiesc - potrivit estimărilor asociaţilor reprezentanţilor acestei etnii - peste 10.000 de persoane.

Oamenii trăiesc fără acte de identitate, fără canalizare, fără electricitate. Unii primesc ajutoare sociale, foarte puţini lucrează cu forme legale, restul trăiesc din cerşit sau din furturi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite