Braşov: „Stegarii“ au produs minunea în Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov:  „Stegarii“ au produs minunea în Bărăgan
Braşov: „Stegarii“ au produs minunea în Bărăgan

FC Braşov s-a calificat în sferturile Cupei României de fotbal, după ce a învins, cu 1-0, la Urziceni, campioana Unirea. Partida a contat pentru optimile de finală ale competiţiei, iar unicul gol al confruntării a fost marcat de Dorel Zaharia, în minutul 12.

Fără aportul unor jucători de bază din ambele tabere, duelul de aseară a fost lipsit de faze spectaculoase, însă, echipa mai pragmatică a reuşit să se impună. La prima acţiune importantă la poarta ialomiţenilor, Cătălin Munteanu a centrat de pe partea stângă, Dorel Zaharia a şutat, iar mingea a fost deviată în propria poartă de fundaşul Dănuţ Munteanu.

După marcarea golului, braşovenii au preferat să conserve rezultatul şi au aşteptat contraatacul elevilor lui Dan Petrescu. Pădureţu a ameninţat poarta lui Mincă în două rânduri, dar fostul portar rapidist a fost la post. În minutul 76, Frunză a executat puternic o lovitură liberă de la 30 de metri, dar mingea a lovit transversala. Până la finalul meciului, „galben-negrii“ s-au apărat exact şi au produs prima surpriză a competiţiei, eliminând campioana Unirea Urziceni.

Petrescu, supărat pe jucători

Mă bucur enorm pentru această calificare, mai ales că a fost obţinută pe terenul echipei campioane. Ştiam că nu ne putem expune unui joc pe contre, astfel că am preferat să aşteptăm adversarul şi să profităm de o eventuală greşeală. Am realizat exact ceea ce ne-am propus şi îi felicit pe jucători pentru modul în care au evoluat.

Am dat dovadă de rigurozitate, de disciplină tactică şi cred că am obţinut o calificare meritată, cu atât mai importantă cu cât veneam după cinci meciuri consecutive fără victorie. În acele jocuri nu am avut şansă, dar norocul ne-a surâs cu Unirea. A ieşit şi soarele pe strada noastră
“, a declarat Viorel Moldovan la finalul partidei.

La rândul său, Dan Petrescu, care a fost trimis în tribune, la pauză, de centralul Sebastian Colţescu, a punctat: „Îmi vine şi mie să îmi bag piciorul în el de fotbal. În meciurile cu Vaslui şi Braşov, adversarul a ajuns de două ori la poartă şi a dat trei goluri. În rest, portarul nostru a şomat, dar nici noi nu am făcut mai nimic până în minutul 75. Apoi, am avut câteva ocazii incredibile, iar la ultima fază a fost penalty clar, dar arbitrul ori nu a vrut să dea, ori nu a văzut. Unii jucători nu merită să poarte tricoul campioanei“.

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite