Ştefan Cîrstolovean are grijă de hrana cadrelor M.A.I din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul este inspector sanitar-veterinar la Centrul Medical Judeţean al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Pe lângă controlul alimentelor, medicul se ocupă şi de controlul apei, dar şi de tratamentul şi vaccinările profilactice ale patrupedelor care fac parte din structurile M.A.I Braşov şi Covasna.

Îndatoririle pe care le are ca inspector sanitar-veterinar nu-l sperie pe Ştefan fiindcă şi-a dorit o carieră în domeniu de când era copil. „Tatăl meu a avut gospodărie mare şi am iubit animalele de când eram mic. Îmi place să le îngrijesc şi să le tratez. Tocmai de aceea am urmat cursurile Liceului «Agricol» din Codlea, apoi Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj", spune Ştefan Cîrstolovean.

Carieră militară

După terminarea facultăţii, braşoveanul a fost nevoit să aştepte aproape un an până să-şi găseacă un loc de muncă, deoarece toate fermele erau în curs de desfiinţare, iar oamenii îşi revendicau terenurile de la fostele CAP-uri.

 „În aprilie 1992 am fost recrutat în rândul ofiţerilor activi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), mai exact la Jandarmerie. Acolo m-am ocupat de hrănirea militarilor în termen. Calculam caloriile şi stabileam meniurile fiindcă aveam în subordine popotele cadrelor. Totodată, mă ocupam şi de hrănirea animalelor de la Jandarmerie, care la acea vreme avea porci, vaci şi cai. După zece ani petrecuţi la acest loc de muncă, am decis să fac o schimbare. În 2002 am venit pe postul de inspector sanitar-veterinar pe judeţele Braşov şi Covasna, la Centru Medical Judeţan Braşov al M.A.I", spune medicul primar.

Luptă cu discriminarea din sistem

Deşi Ştefan Cîrstolovean este îndrăgostit de meseria pe care o practică, are şi nemulţumiri legate de sistemul în care lucrează. „Mă deranjează faptul că medicii veterinari nu sunt puşi pe picior de egalitate cu celelalte categorii profesionale. Eu, de exemplu, nu pot să progresez ierarhic, fiindcă nu corespund fişei postului, conform reglementărilor de ordin intern. În urmă cu ceva vreme, am înaintat o cerere pentru a participa la un concurs de ocupare a funcţiei de şef al Centrului medical. Din păcate, răspunsul pe care l-am primit a fost că nu îndeplinesc criteriul din fişa postului, adică nu sunt absolvent de Medicină pură, asta în condiţiile în care funcţia de şef de centru implică o calitate de ordonator de credit, unde nu este nevoie să ai o anumită specializare", spune medicul primar.  

Întrebări şi răspunsuri:

Nu v-a tentat să vă deschideţi un cabinet veterinar?

Am început cu milităria şi m-am obişnuit cu viaţa asta. Nu am fost tentat să îmi deschid un cabinet veterinar fiindcă nu mi se părea normal să stau să aştept să vină oamenii la mine cu o pisică sau un câine.

Ce vă nemulţumeşte cel mai tare la ora actuală?

Faptul că am realizări pe teren şi ele nu sunt apreciate. Mi-ar fi plăcut să fac multe în meseria asta, dar, din păcate, văd prea mulţi oameni necăjiţi în jurul meu.

Ce-i place:

„Îmi place sportul, îmi place să ascult muzică şi să dansez fox. Îmi aduc aminte de vremurile când eram student la Cluj şi le înnebuneam pe fete cu acest dans. Mai îmi plac filmele istorice, cele de acţiune şi îmi place familia mea"

Ce nu-i place:

„Nu-mi place când nu mi se dă dreptate, deşi ştiu că am. Nu-mi place să fiu umilit şi discreditat, nu-mi plac oamenii falşi, mincinoşii, nu-mi plac şefii care nu ţin cu dreptatea şi nu-mi plac oamenii care se dau rotunzi şi nu ştiu să facă nimic".

Profil

Născut. 27 decembrie 1966, Codlea

Studii. Facultatea de Medicină Veterinară Cluj

Familie. Căsătorit, un băiat   

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite