Brasov: Statul a „uitat“ să achite 1.000 de miliarde pentru reparaţia şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brasov: Statul a „uitat“ să achite 1.000 de miliarde pentru reparaţia şcolilor
Brasov: Statul a „uitat“ să achite 1.000 de miliarde pentru reparaţia şcolilor

Potrivit datelor centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, statul ar trebui să achite în perioada următoare suma de 1.000 de miliarde de lei vechi, bani ce reprezintă contravaloarea lucrărilor efectuate de diferite firme de construcţie pentru reabilitarea unor imobile în care funcţionează şcoli generale.

Aproximativ 400 de miliarde de lei vechi ar trebui plătite societăţilor de construcţii ce au executat diverse comenzi ale Ministerului Educaţiei pe parcursul anilor 2007 şi 2008, în imobile situate în municipiul Braşov.  În unele cazuri, după ce au constatat că autorităţile centrale nu se grăbesc să le vireze banii, constructorii au abandonat lucrările. În aceste condiţii, unele şcoli sunt reabilitate doar în proporţie de 15%. În ceea ce-i priveşte pe cei care au efectuat integral lucrările, aceştia nu pot decât să aştepte ca Guvernul să-şi amintească de ei.
Potrivit primarului George Scripcaru, vor apărea mari probleme în perioada următoare, deoarece unele lucrări „au fost realizate fără a fi anterior încheiate contracte, iar în unele cazuri nu s-au respectat proiectele. Şi i-am şi spus inspectorului general să sesizeze unele instituţii cu privire la aceste aspect“.

Diriginte de şantier, plătit de două ori

În urma verificărilor effectuate, atât de Inspectoratul Şcolar, cât şi de Prefectura Braşov s-a constatat că, în perioada 2007-2008, în unele şcoli generale din judeţ s-au efectuat şi lucrări care nu erau necesare. Totuşi, exceptând municipiul, Ministerul Educaţiei datorează societăţilor care au efectuat reparaţii în aceste imobile circa 600 de miliarde de lei vechi. 
Au fost sesizate în timpul controalelor şi situaţii aproape incredibile: un angajat al Inspectoratului Şcolar Braşov, ocupând funcţia de diriginte de şantier, încasa bani şi de la firma care executa lucrările, tot în aceeaşi funcţie!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite