Statul, protectorul infractorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Dan, redactor şef Adevărul de Seară Braşov
Sebastian Dan, redactor şef Adevărul de Seară Braşov

Nu este un paradox. Este o realitatea a democraţiei autentice româneşti. M-am săturat să fiu înjurat eu şi colegii mei de breaslă, pentru că o clică de incapabili, cocoţată în posturi plătite din banii tuturor, ascunde numele celor care ne nenorocesc pe noi şi pe copiii noştri.

Poliţia anunţă că I.Ţ.S. (individ ţinut secret) a fost reţinut şi apoi eliberat şi cercetat în libertate după ce este suspectat că a violat o fetiţă de 10 ani. I.Ţ.S. profită de ocazie şi o comite din nou. Victima nu este niciodată un copil al vreunui poliţist sau procuror, vecin cu nenorocitul în cauză. Pentru că ei ştiu cine este animalul. Ei ştiu să se protejeze. Prostul de rând, nu.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Braşov a confiscat 700 kg de carne de pui alterată, de la un hypermarket. Uraaaaa! I-a amendat de le-a fluturat urechile patronilor străini de la firma-mamă. Dar comisarii nu avertizează populaţia ce nenorocit de hypermarket îşi permite să ne bage în spital. Nici pe cei care au apucat să cumpere gunoaie vândute ca delicatese. Dar ei şi copiii lor nu mănâncă deşeuri alimentare, pentru că doar ei ştiu. Prostul de rând, nu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu „greşeşte" şi controlează instituţii ale statului. Chiar şi primăriile. Stupoare: Statul nu respectă legea. Se dau amenzi. Nu se ştie cui. Nu se ştie cine le plăteşte. Poate tot noi. „Nu ne permite legea". Este invariabil explicaţia burlescă oferită de cei plătiţi din banii noştri. Ce nu vă permite legea, stimabililor? Să oferiţi public informaţii care doar pe voi şi pe clica voastră vă proteajează? Iar pe Prostul de rând, nu?...

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite