1.300 de lei pentru replica statuii Sfântului Gheorghe, din Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a reuşit să strângă doar 1.300 de lei din comercializarea unor tricouri inscripţionate cu „Sfântu Gheorghe - oraş de 550 de ani" , pentru realizarea unei statui a patronului orașului.

Conform covasnamedia.ro, statuia va fi o replică a celebrei statui din Praga a Sfântului Gheorghe şi urmează să fie realizată de mai mulți studenți de la Academia de Artă din Budapesta. Statuia va fi amplasată până la sfârşitul anului.
Tricourile scoase la vânzare sunt de culoare neagră şi au fost personalizate cu sigla evenimentului „Sfântu Gheorghe - oraş de 550 de ani" Acestea sunt comercializate prin intermediul unui agent economic, care a cerut permisiunea în acest sens, urmând să doneze 5,5 lei municipalității din valoarea de 20 de lei a fiecărui tricou, pentru a sprijini proiectului statuii.
Sztakics Eva susţine însă că s-au mai adunat bani pentru statuie şi din donațiile populaţiei, care a fost invitată la o colectă publică de 5,5 lei/persoană, în scopul sprijinirii achiziţionării statuii.
Încă nu se cunoaște sigur valoarea lucrării, dar se știe că, pe lângă banii adunaţi din donaţii şi din vânzarea de tricouri, Consiliul Local va aloca 50.000 de lei, iar alte sume ar urma să fie atrase prin diverse evenimente şi din sponsorizări.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite