Braşov: Staţiunile îi aşteaptă pe turişti cu acelaşi „decor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Staţiunile îi aşteaptă pe turişti cu acelaşi „decor“
Braşov: Staţiunile îi aşteaptă pe turişti cu acelaşi „decor“

Lucrările de modernizare şi extindere a pârtiilor vor începe abia în primăvara anului viitor şi trebuie finalizate obligatoriu până în 2013, respectiv când va începe Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Sezonul rece nu va veni cu noutăţi pentru împătimiţii sporturilor de iarnă. Chiar dacă de la începutul acestui an se tot vorbeşte despre extinderea şi modernizarea domeniului schiabil din Poiana Braşov şi Predeal, mai ales că în 2013 aici se va desfăşura Festivalul Olimpic al Tineretului European, deocamdată, nu se întâmplă nimic concret.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că lucrările vor demara abia anul viitor, iar sezonul acesta, turiştii trebuie să se mulţumească tot cu ce au avut şi până acum. Singurul lucru concret care s-a întâmplat a fost scoaterea din fondul forestier a 38 de hectare de pădure din masivul Cristianul Mare, unde pe viitor se va amenaja lacul necesar producerii zăpezii artificiale pentru pârtiile din staţiune.

Milioane de euro în joc
„Toate lucrările planificate pentru Festivalul Olimpic European vor începe din primăvară. În această perioadă se vor face doar marcajele pentru pomii ce urmează a fi tăiaţi“, a explicat Toarcea. Amenajarea lacului costă 9,2 milioane de euro, sumă asigurată de Guvern prin Ministerul Turismului, dar valoarea totală a proiectului depăşeşte 23 de milioane de euro. Acesta prevede modernizarea a 32 de kilometri de pârtii existente şi amenajarea a încă 30 de kilometri de pârtii noi.

Nici pe celelalte pârtii din judeţ autorităţile locale nu au demarat încă lucrări de modenizare. În Predeal vor fi îmbunătăţite, în total, 22 de hectare de pârtie, pe care se vor desfăşura competiţiile din cadrul evenimentului internaţional. Ele vor fi dotate cu sisteme de avertizare şi informare, pentru a creşte gradul de siguranţă. Valoarea proiectului este de 13,9 milioane de euro.

Turiştii au la dispoziţie în Poiana Braşov zece pârtii de schi, cu diferite grade de dificultate, iar în Predeal, şase. Singurele pârtii cu nocturnă din judeţul Braşov sunt Bradul şi Clăbucet Sosire.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite