Start la schi, pe noile pârtii din Poiană, în Ajun de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii aşteaptă cu nerăbdare ninsoarea pentru a putea schia în Poiană. Foto: Adevărul
Copiii aşteaptă cu nerăbdare ninsoarea pentru a putea schia în Poiană. Foto: Adevărul

Lucrările la domeniul schiabil din Poiana Braşov au fost finalizate. Ieri, muncitorii au făcut ultimele retuşuri şi au montat plasele de protecţie, dar şi indicatoarele de orientare în zonă.

Totodată, şi verificările la noul telescaun de pe pârtia Lupului au fost finalizate, iar în prezent, au început probele la instalaţia de producere a zăpezii artificiale.

Acum, deschiderea oficială a sezonului de schi depinde doar de vreme. „În principiu, propunerea noastră este pentru Ajunul Crăciunului sau pentru 26 decembrie, în funcţie de vreme. Dacă este la fel de cald ca acum, nu vom putea porni tunurile. Chiar dacă nu ninge, sperăm ca temperaturile să fie scăzute, pentru a putea da drumul la instalaţia de zăpadă artificială, fiindcă lacul de acumulare este alimentat şi am avea suficientă apă", ne-a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

10,1 kilometri de pârtii noi

În total, din această iarnă, vor fi 23,9 kilometri de pârtii, în loc de 13,8 kilometri cât au fost iniţial. În staţiunea Poiana Braşov existau şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu (telecabinele Kanzel şi Capra Neagră şi telegondola Postăvarul Expres) şi cinci teleschiuri. Acum însă, domeniul schiabil este mai mare cu încă cinci pârtii ce însumează în total 10,1 kilometri, iar acestea fac legătura între pârtiile Lupului şi Ruia, între Lupului şi Postăvarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Sub Teleferic şi între Lupului şi Stadionului. Totodată, pe Lupului şi pe Ruia au fost construite două noi instalaţii de telescaun.

Citiţi aici mai multe amănunte despre investiţiile din Poiană

Gratis pentru micuţi

Totodată, edilii au decis ca micuţii să aibă mai multe facilităţi la instalaţiile de transport pe cablu, începând cu iarna aceasta. Astfel, copiii care au până în şase ani nu vor plăti nici un leu pentru folosirea acestor instalaţii, iar cei cu vârsta de până la 14 ani vor achita doar jumătate din costul cartelei.

Totodată, copiii care vor veni în grupuri organizate de cel puţin zece, vor mai primi o reducere de 50% din reducerea aplicată anterior, astfel că vor plăti doar 25% din costul cartelelor.

Biletul pentru urcare/coborâre cu telecabina sau telegondola va fi de 19 lei/călătorie pentru adulţi, iar un bilet cu o urcare şi o coborâre va costa 30 de lei.

În cazul cartelelor de acces, acestea vor putea fi achiziţionate şi/sau încărcate cu 6 până la 240 de puncte, iar valabilitatea lor va fi până pe 30 aprilie. Şase puncte costă 25 de lei pentru adulţi şi 13 lei petnru copii, însă costul pentru fiecare punct scade semnificativ dacă sunt achiziţionate pachete cu mai multe puncte.

Este posibilă şi achiziţionarea de abonamente de două ore (55 de lei pentru adulţi, 35 de lei pentru copii), patru ore (85 de lei pentru adulţi, 50 de lei pentru copii), o zi întreagă (125 de lei pentru adulţi, 70 de lei pentru copii) sau zece zile (885 de lei pentru adulţi, 540 de lei pentru copii).

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite