Braşov: Start în crosul solidarităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de sport s-au putut înscrie în această dimineaţă la un cros organizat de „Hospice” Casa Speranţei. Alergătorii au demonstrat că le pasă de semenii lor, care suferă de boli incurabile. Vezi mai multe imagini de la eveniment aici.

În schimbul unei donaţii cuprinse între 10 şi 50 de lei, braşovenii au putut lua startul. Pe lângă componenta umană, crosul a fost şi un antrenament deschis pentru alergătorii mai experimentaţi. Aceştia vor participa, la toamnă, la Bucharest City Marathon - competiţie înscrisă în calendarul oficial al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor Sportive, alături de celebrele curse de la Boston, Londra, Berlin, Chicago sau New York.

Mesaje pentru cei bolnavi

Una dintre condiţiile preliminare de participare la cros a fost prezentarea la înscriere cu o fotografie sau un mesaj pentru o persoană dragă căreia îi este dedicată alergarea: o persoană în luptă cu boala, cu durerea, o persoană pe care alergătorul o poartă în suflet şi de care îi face plăcere să vorbească sau să-şi aducă aminte. Cei care nu au dorit să scrie un mesaj sau nu au avut inspiraţia necesară, au trebuit să asigure prânzul pentru un pacient Hospice cu o contribuţie în valoare de cinci lei.

Traseu de patru kilometri

Crosul s-a desfăşurat în Parcul „Nicolae Titulescu” pe trei categorii. Adulţii au alergat pe un traseu de patru kilometri, respectiv şase ture de parc, tinerii între 10 şi 18 ani pe un traseu de 720 de metri, trei ture, iar copiii între 6 şi 10 ani, 470 de metri. Înainte de start, toţi cei 114 competitori şi-au făcut încălzirea alături de antrenorii de la Complexul de Agrement Best Club.

Campioană la 66 ani

Odată cronometrul pornit, alergătorii au fost îndrumaţi pe traseu de voluntarii „Hospice” şi au fost fi urmăriţi si cronometrati de zece arbitrii acreditaţi. Ce mai vârstnică participantă a fost Aneta Sava, de 66 de ani, care până acum a câştigat de fiecare dată competiţiile de acest gen desfăşurate la poalele Tâmpei. Totodată, la linia de start s-au înscris şi câţiva micuţi de numai şase ani. „Au venit foarte multe persoane, pentru că iubesc sportul, iar în acelaşi timp vor să facă un gest caritabil pentru persoanele cu boli incurabile”, a precizat Gabriela Tokes, organizatorul evenimentului.

Premii pentru câştigători

Cei mai buni 24 de competitori au fost premiaţi, pe categorii de vârstă: 6-10 ani, 10-18 ani, 18-45 ani şi peste 45 ani. Premiile au fost oferite de sponsori şi au constat în vouchere, abonamente la săli de fitness/aerobic, bilete de intrare la bazinul de înot, şedinţe de echitaţie, paint ball, bowling. Copiii au primit jocuri, ceasuri sport, iar marele premiu a fost o bicicletă. La finalul evenimentului, trupa Jukebox a susţinut un recital pro bono pentru participanţi şi spectatori.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite