Braşov: Saloanele Spitalului Judeţean, supraaglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Saloanele Spitalului Judeţean, supraaglomerate
Braşov: Saloanele Spitalului Judeţean, supraaglomerate

Conducerea unităţii sanitare se plânge de faptul că în pavilionul central este mare înghesuială după ce secţia de cardiologie a fost remutată aici, ca urmare a deciziei fostului manager.

CITEŞTE ŞI


Dr. Dan Grigorescu, actualul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă susţine că a fost nevoit să încalce normele europene în domeniu, pentru ca să reuşească să mute toate cele 100 de paturi ale secţiei, care până nu demult funcţionau în Pavilionul Tractorul. Astfel, în unele saloane în loc de trei paturi, câte ar fi trebuit de fapt, sunt câte patru şi s-au făcut eforturi importante pentru ca restul secţiilor să nu fie afectat de această schimbare.  Decizia de relocare a secţiei a fost luată  de vechea conducere deoarece, cu aproximativ jumătate de an în urmă, în pavilonul central al Spitalului Judeţean, a fost montat un angiograf performant, menit să uşureze munca medicilor şi să asigure pacienţilor un tratament chirurgical eficient şi de calitate.

Angiograf nefuncţional

Acesta nu poate fi însă, folosit, întrucât  unitatea sanitară din Braşov nu a fost inclusă în programul naţional de cardiologie al Ministerului Sănătăţii, iar costurile de tratament se ridică de la câteva mii de lei până la zeci de mii de lei pentru fiecare pacient şi nu există altă soluţei decât ca bolnavii să plătească consumabilele pentru a beneficia de investigaţii cu modernul aparat. „Anunţăm în mod oficial decesul proiectului de cardiologie în Braşov, gândit în urmă cu aproximativ 6 ani în urmă, ce prevedea punearea la punct a unei clădiri multifuncţionale în care să existe cardiologia, este vorba despre Spitalul Tractorul, şi dezvoltarea acestei specialităţi în beneficiul pacienţilor. Dacă cardiolgogia ar fi fost la Tractorul în continuare, cele 100 de paturi îşi găseau locul în condiţii foarte bune şi ar fi existat posibilitate dezvoltării spaţiale de specialitate. În secţia de radiologie se putea muta angiograful, iar etajul III ar fi putut funcţiona ca etaj chirurgical: o secţie de cardiologie intervenţională şi una de chirurgie vasculară", a explicat dr. Dan Grigorescu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite