Braşov: Conducerea Spitalului Judeţean, decisă să rişte puşcăria pentru a procura medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul medical al instituţiei, dr. Marius Neculoiu susţine că echipa managerială a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe nu are în acest moment nici o soluţie legală pentru ieşirea din criza financiară în care funcţionează unitatea.

Neculoiu a precizat că actuala conducere a spitalului intenţionează „chiar să rişte puşcăria“, prin angajarea de cheltuieli neprevăzute în buget, numai să poată face rost de medicamente.

Dr. Marius Neculoiu a precizat că, dacă până la sfârşitul acestei săptămâni, Spitalul Judeţean nu va primi fonduri sau măcar libertatea de a angaja credite, atunci unitatea riscă să intre într-un blocaj total. „Şi aşa spitalul a ajuns loc de cazat bolnavi, de luni nici atât nu ştim ce vom mai putea face. Pe ultimele trei luni avem bani pentru cheltuielile de personal şi întreţinere, însă ne trebuiesc minim un million de lei pentru medicamente, dezinfectante şi alte materiale sanitare. Avem datorii de peste opt milioane de lei, iar pentru perioada următoare nu ne ajung banii nici pentru cheltuieli curente. Vom ajunge să luăm medicamente pe datorie, fiindcă nu ştiu de unde putem scoate banii pentru medicamente: îi vom pune pe pacienţi să-şi aducă şi feşele de acasă“, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Marius Neculoiu. 
 
Acesta a mai precizat că mulţi dintre medicii spitalului stau cu frica în sân din cauza situaţiei financiare a unităţii: dacă refuză internarea unui pacient, iar apoi acel om păţeşte ceva, medicul riscă puşcăria. Pe de altă parte, dacă aceiaşi medici internează un pacient, iar acesta moare în spital fiindcă nu a fost operat sau tratat cum trebuie, tot medicii sunt cei traşi la răspundere.

„Până la urmă, pe răspunderea noastră, inclusiv penală, vom încerca să facem rost de medicamente: ori le cumpărăm, fără a fi prevăzute în buget, deturnând fonduri de la alte capitol ori le luăm pe datorie, fără să ştim când le vom putea achita. În ambele cazuri ne asumăm o mare răspundere“, a mai spus dr. Neculoiu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite