Turişti ameninţaţi de urs, pe Tâmpa (UPDATE)/ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri turişti, plecaţi  în plimbare pe Tâmpa, s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui. De teama animalului, turiştii au apelat la numărul de urgenţă.

Incidentul s-a produs în jurul orei 21.00, în apropiere de restaurantul Panoramic. Doi băieţi, de 20, respectiv 21 de ani au plecat în plimbare şi au rămas pe munte şi după lăsarea întunericului.

image

Turiştii au dat nas în nas cu o ursoaică cu pui. „Am plecat într-o plimbare şi făceam poze. În dreapta, am văzut ursoiaca. Era la doar câţiva paşi de noi", a povestit Alexandru Bratu, unul dintre tinerii trecuţi prin peripeţie.

image

Speriaţi, tinerii au sunat la numărul de urgenţă, iar un echipaj al jandarmilor a plecat în ajutorul lor.

„Ne-am speriat destul de tare. Este pentru prima dată când ne întâlnim cu ursul. Am considerat că este mai prudent să sunăm la 112", a adăugat Constantin Cionegel, cel de-al doilea turist, din Topliţa.

image

Tinerii au fost aduşi în siguranţă la baza muntelui. „Turiştii trebuie să evite deplasarea pe munte după lăsarea întunericului. Dacă vor să se plimbe, le recomandăm să o facă până în ora 16.00, nu mai târziu. Nu este pentru prima dată când asistăm la astfel de evenimente, însă se poate întâmpla şi mai rău, aşa că turiştii ar trebui să fie precauţi", a declarat Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov.

image

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite