Spectacol cu foc şi săbii, la Cetatea Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de câteva ore, turiştii şi braşovenii, au fost „teleportaţi" în lumea Inchiziţiei şi a torturilor medievale. În ultima seară a Festivalului Medieval de la Braşov, sânzienele au fost alungate din cetate, iar vrăjitoarele au fost arse pe rug.

Intrigile, dramele şi pedepsele aprige, de odinioară,  au fost reînviate pentru o seară, între zidurile Cetăţii de pe Dealul Straja. Sânzienele au dansat în cetate şi i-au fermecat pe cavaleri. 

image

Preoţii Inchiziţiei au judecat şi au condamnat la moarte vrăjitoarele, prin ardere pe rug. Spectacolul cu flăcări a fost însoţit de ropote de aplauze, venite de la sutele de curioşi prezenţi la festival.

Demonstraţia pirotehnică este deosebit de dificilă şi chiar periculoasă. Ca să participăm la un astfel de spectacol, ne antrenăm cel puţin patru ore pe zi, cu bile de foc", a dezvăluit Roxana Bălaşcu, una dintre vrăjitoarele medievale.

Din cetate, nu au lipsit călăii şi execuţiile pe eşafod. Noaptea pedepselor s-a încheiat cu scene shakespeariene şi muzică medievală.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite