Braşov: Spectacol de teatru de păpuşi japoneze, la Teatrul Arlechino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Spectacol de teatru de păpuşi japoneze, la Teatrul Arlechino
Braşov: Spectacol de teatru de păpuşi japoneze, la Teatrul Arlechino

Iubitorii teatrului japonez tradiţional sunt invitaţi la o prelegere şi o demonstraţie de teatru de păpuşi Ningyo Joruri şi Bunraku, susţinută de Asociaţia de teatru Bunraku, din Japonia.

Cu ocazia vizitei Asociaţiei de teatru din Japonia, la Braşov vor avea loc mai multe manifestări la care este aşteptat publicul larg. Printre acestea se numără şi cea de vineri, de la Teatrul Arlechino, care se va desfăşura între orele 19.00 şi 21.00.

Manifestările sunt organizate cu prilejul Anului prieteniei dintre Japonia şi ţările dunărene şi al Aniversării a 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

Teatrul japonez de păpuşi, cunoscut sub numele de Ningyo Joruri sau Bunraku, are o istorie de mai multe secole. Denumirea de „ningyo joruri“ denotă elementele componente ale teatrului deoarece „ningyo“ înseamnă păpuşi şi „joruri“ este tradus prin textul dramatic şi arta de a-l prezenta. În prezent, teatrul japonez de păpuşi este cunoscut sub numele de „bunraku“, termen care desemna iniţial teatrul unde aveau loc reprezentaţiile cu păpuşi. Păpuşarii din Japonia mânuiesc păpuşi care au dimensiuni ce depăşesc jumătate sau două treimi din statura umană.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite