„Solidaritate Braşoveană“ pentru cei săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Laurenţiu speră ca proiectele filantropice să se dezvolte şi mai mult. Foto: Stelian Grăjdan
ÎPS Laurenţiu speră ca proiectele filantropice să se dezvolte şi mai mult. Foto: Stelian Grăjdan

Plenul Consiliului Judeţean a aprobat, astăzi, într-o şedinţă festivă, proiectul „Soliodaritatea Braşoveană" prin care se vor crea şase centre de donaţii în judeţ, în vederea întrajutorării persoanelor nevoiaşe.

Proiectul se va desfăşura în colaborare cu Mitropolia Ardealului, iar la şedinţă a participat şi ÎPS Laurenţiu Streza, care a accentuat asupra importanţei unor astfel de acţiuni filantropice. Pentru implementare acestui proiect, în vederea amenajării centrelor, dar şi dezvoltării unei reţele informatice, prin care să se gestioneze toate donaţiile, a fost nevoie de 200.000 de lei. „Acesta este un transfer la «Banca Cerului» şi este o investiţie pentru toţi. La aceste centre, braşovenii pot aduce lucruri utile, care le prisosesc. Să le fie drag că au făcut acel dar, nu că au scăpat de un lucru, de aceea şi deviza campaniei este: «Ceea ce mie îmi prisoseşte, unui frate de-al meu îi lipseşte»", a explicat ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

Autorităţile judeţene estimează că prin acest proiect vor fi ajutate aproximativ 24.000 de persoane. „Preoţii vor avea misiunea de a identifica persoanele de bună credinţă, care au nevoie de ajutor. Totul va fi organizat, astfel că produsele vor ajunge într-adevăr la nevoiaşi direct de la oamenii bisericii, fără a se crea cozi pe la aceste centre. Preoţii vor solicita produsele de care au nevoie şi prin gestiunea informatică pe care o avem, vom şti exact la care dintre cele şase centre avem cele necesare", a precizat Mihai Pascu, iniţiatorul proiectului şi preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov. Pentru început consilierii judeţeni vor încerca să obţină diverse produse, de la îmbrăcăminte şi încălţăminte la jucării sau alimente greu perisabile de la marile lanţuri comerciale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite