Slow Food revine în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul Slow Food revine în Piaţa Sfatului Foto.arhivă
Târgul Slow Food revine în Piaţa Sfatului Foto.arhivă

Cea de a 30-a ediţie a Târgului Slow Food „Roadele Pământului" va aduce, sâmbătă şi duminică, numai bunătăţi în Piaţa Sfatului. Ediţia lunii octombrie a târgului a strâns 40 de mici producători din toată ţara, care vor scoate pe tarabe bucate alese, preparate după reţete tradiţionale, fără chimicale.

Vedetele lunii octombrie sunt berea de ghimbir produsă la Braşov, siropul de păducel de la Cluj şi prăjiturile săseşti preparate în zona Sibiului. Pentru că este perioada proviziilor de toamnă, la această ediţie au fost invitaţi doi  producători noi, din Vrancea şi Călăraşi, care vin cu dulceţuri şi conserve de fructe, dar şi cu murături asortate, în saramură.

Oferta târgului este însă mult mai variată. Pe lângă specialităţile din carne, brânzeturi din lapte de vacă, oaie sau capră, mezeluri tradiţionale din Ţara Bârsei şi Harghita sau pânie coaptă pe vatră, mai puteţi cumpăra turtă dulce, covrigi pe sfoară, produse apicole, păstrav afumat, legume şi fructe, vin şi bragă. „Evenimentul a devenit deja un punct de atracţie pentru turiştii care vizitează Braşovul şi care descoperă astfel o parte din gastronomia acestor locuri minunate", a spus Gabriel Paraschiv, presedintele Asociaţiei Roadele Pământului.

Târgul va fi deschis sâmbătă şi duminică între orele 10.00 şi 16.00, în Piaţa Sfatului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite