Singurul român care a zburat în spaţiu, Dumitru Prunariu, şi-a lansat biografia la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Dumitru-Dorin Prunariu - biografia unui cosmonaut", de Annie Muscă a fost lansat la Galeria KronArt. Cartea reprezintă prima biografie despre cosmonautul braşovean.

Această biografie reprezintă pentru cosmonaut o mare bucurie, mai ales că este una completă, care redă cele mai importante perioade din viaţa lui  „În sfârşit o biografie completă a mea a fost scoasă de Holdingul Adevărul, cu concursul autoarei Annie Muscă, o autoare de biografii, care a petrecut mulţi ani în Elveţia. Este o biografie care cuprinde începând de la originile mele, copilăria activitatea profesională, şcoala, până la ultimele activităţi pe care le desfăşor în momentul de faţă, trecând de perioada de ambasadorie, reprezentant al ONU şi aşa mai departe. Mă bucur că a ieşit această carte. Toamna aceasta voi împlini şi eu o vârstă rotundă şi această carte, într-un fel, constituie o închidere a unei perioade de activitate completă a mea", a spus Dumitru Prunariu.
Cât despre perioadele din viaţa sa, descrise în carte, cosmonautul spune că nu a existat una mai grea sau una mai uşoară. „Viaţa însăşi e grea, dar dacă ştii să o faci frumoasă este plină de împliniri. Nu pot să spun că este o perioada mai grea sau mai puţin grea. Am trecut, pe rând, prin perioade de învăţământ, la un moment dat când am terminat facultatea am crezut că am terminat în sfârşit cu învăţământul, apoi am făcut doctoratul, Colegiul Naţional de Apărare, am făcut diverse specializări şi sunt dispus şi acum să mă pregătesc în continuare pentru te miri ce îmi va rezerva viitorul. Ceea ce trebuie să remarc este că, indiferent prin ce perioadă am trecut, mai uşoară sau mai grea, ea a reprezentat o împlinire pentru viaţa mea profesională, dar şi pentru activitatea mea persoanală ca om în societate şi ca familist", a mai spus cosmonautul.

Dumitru Prunariu s-a născut la 27 septembrie 1952, la Braşov, şi este primul şi singurul român care a zburat în spaţiu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite