Anticorupţie cu două viteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamă ce m-am mai distrat la serialele astea poliţiste cu lupta anticorupţie din vămile româneşti. După două decenii de la Revoluţie au aflat şi cei în drept că se dă şpagă în vamă, că se face contrabandă. Să fim serioşi!

După ce România a fost pusă cu botul pe labe, în afacerea Schengen, facem valuri că securizăm graniţele.
Aş vrea să scriu că este bine că s-a întâmplat şi acum, decât niciodată. Dar aşa o fi? Şi mai sper ca, după tot show-ul cu elicoptere, girofaruri, cu amănunte picante din dosarele de urmărire, cum făceau sex vameşii şi poliţiştii de frontieră cu colegele din dotare, să vedem şi nişte arestări...
Pe de altă parte, în aceeaşi zi cu acţiunile din vămile din Vestul ţării, nu pot să nu remarc nanismul politic de care dă dovadă partidul premierului Emil Boc. Şi mă refer la respingerea cererii DNA de arestare preventivă a deputatului PDL Dan Păsat.
Principalii vinovaţi sunt colegii domnului Boc, care au respins cererea în cauză. Nici ceilalţi deputaţi ai opoziţiei nu ar trebui scoşi din culpă, pentru că s-au abţinut. Nu pentru asta au fost aleşi, mai ales că, în situaţii similare, au votat la fel în cazul altor parlamentari.
În acest context, nu putem spune că lupta anticorupţie există cu adevărat. Nu poţi vorbi de democraţie când aloci 14 milioane de euro pentru stadionul din Cluj, oraşul premierului Boc, iar judeţul Braşov primeşte, în 2011, pentru investiţii, mai puţin de 12 milioane de euro. În schimb, închidem spitale, tăiem pensii şi salarii, facem săli de sport pe coclauri sau schimbăm bordurile. O fi democraţie, dar nu pentru căţei!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite