Scriitorul Mircea Brenciu: „Sinodul a aprobat ca Fecioara Maria să fie ocrotitoarea Braşovului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feciara Maria îi va ocroti pe braşoveni
Feciara Maria îi va ocroti pe braşoveni

Mircea Brenciu, preşedintele S.Z.O.C. „Cincinat Pavelescu" Braşov a anunţat astăzi că Fecioara Maria a fost recunoscută de Sfântul Sinod drept ocrotitoarea municipiului.

CITEŞTE ŞI:

Lucrările noului cămin de bătrâni din Şcheii Braşovului au fost sfinţite...din biserică

Patriarhul Daniel : „Braşovul este încărcat de istorie şi modernism"

Patriarhul Daniel a primit titlul de cetăţean de onoare al Braşovului

Sosit la Biserica „Sfânta Treime" din Şchei pentru a-i întâmpina pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi pe Mitropolitul Ardealului, sciitorul Mircea Brenciu le-a înnaintat o scrisoare prin care cerea aprobarea ca Sfânta Fecioară Maria să devină protectoarea spirituală a municipiului Braşov.

„Înaintând această scrisoare am cerut binecuvântarea patriarhală în numele tuturor braşovenilor ca Fecioara Maria să devină protectoarea spirituală a municipiului. Patriarhul Daniel a luat scrisoarea şi a spus «Da», iar Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza mi-a spus că Sfântul Sinod a aprobat deja această hotărâre. Asta înseamnă că, începând cu acest an, Sfânta Fecioară este protectoarea întregului municipiu", a declarat scriitorul.

Tot acesta mai spune că Fecioara Maria, protectoarea municipiului va fi celebrată pe data de 8 septembrie de toţi braşovenii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite