Schi până în luna mai, în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectantul general al lucrărilor este o firmă din Austria, foto: Stelian Grăjdan.
Proiectantul general al lucrărilor este o firmă din Austria, foto: Stelian Grăjdan.

Autorităţile locale au un proiect grandios pentru îmbunătăţirea domeniului schiabil în zonă. Pârtiile vor fi mai mari cu 60%, iar în vârful Postăvarul va fi amenajat un lac arificial, care va asigura zăpada până în luna mai.

Sezonul de schi în va ţine până în mai, datorită celor 46 de tunuri alimentate de noul lac de acumulare şi a celor 236 de lănci care vor aşeza un strat gros de zăpadă pe 60 de hectare de teren.

Lacul va avea 15.000 de metri pătraţi de luciu de apă şi va fi construit pe platoul Ruia, la o treime de Vârful Postăvarul.

Stratul de zăpadă artificială va fi de 30 de centimetri grosime. „Pârtiile se vor lărgi. Vom avea zone în care acestea vor ajunge şi la 50 de metri lăţime. În total vom avea 13 kilometri de pârtii reabilitate şi şase kilomterii de pârtii extinse", a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

 Parteneri austrieci

Lucrările de amenajare a domeniului schiabil din Poiana Braşov au început în urmă cu trei săptămâni şi vor fi gata la finele anului 2012.

Vom avea două noi instalaţii pe cablu, una de patru locuri, la Ruia şi una de şase locuri, pe pârtia Lupului. Schiorii profesionişti vor putea coborâ de pe o pârtie pe alta. Încercăm să extindem sezonul până în luna mai. Vom realiza şi alte proiecte, cum ar fi extinderea parcărilor, dar şi locuri de agrement pentru cei care vor să-şi petreacă timpul şi în altă parte decât la schi", a spus Liliana Horga, director adjunct Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Braşov. Pentru realizarea acestor obiective Primăria Braşov colaborează cu proiectanţi din Austria.

Infrastructură occidentală

Toate lucrările vor fi realizate şi pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Pe lângă proiectul de îmbunătăţire a domeniului schiabil, autorităţile trebuie să realizeze şi un al doilea patinoar, pentru că, la Braşov, vor avea loc probele de patinaj artistic.

27 de milioane de euro va costa proiectul de reabilitare a domeniului schiabil din Poiana Braşov. Ne dorim foarte mult să ridicăm standardele şi să aducem Poiana la acelaşi nivel cu staţiunile de schi din Austria sau Elveţia. Vrem să facem din Poiana Braşov cea mai importantă staţiune din ţară", a mai spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Fote 2013, prilej de promovare

România a fost desemnată, la sfârşitul anului trecut, ţară organizatoare a FOTE, competiţie care urmează să se desfăşoare pe Valea Prahovei şi în Braşov în februarie 2013. La festival sunt aşteptaţi, potrivit organizatorilor, 1.500 de sportivi din peste 45 de ţări, însoţiţi de antrenori şi tehnicieni, dar şi 1.000 de jurnalişti din toată lumea şi câteva zeci de mii de turişti. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite