Schi în linişte, la preţ redus, lângă Mănăstirea Sâmbăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii sporturilor de iarnă, care s-au plictisit de pârtiile de pe Valea Prahovei şi din Poiana Braşov, au o alternativă, într-o zonă la fel de pitorească, însă mult mai liniştită.

În comuna Drăguş, care se află la aproximativ cinci kilometri de Mănăstirea Sâmbăta, există o pârtie de talia pârtiei Bradul din Poiana Braşov, cu aceleaşi dotări, însă cu costuri mult mai scăzute.

Domeniul schiabil de lângă mănăstire este dotat cu instalaţie de transport pe cablu, tunuri de zăpadă şi chiar şi nocturnă. Cei care nu au schiurile la ei nu trebuie să îşi facă probleme, deoarece există şi un centru de închirieri, unde preţul pentru un echipament complet este de 25 de lei. Totodată, pentru patru urcări cu teleschiul, turiştii nu trebuie să scoată din buzunar decât 10 lei sau 25 de lei pentru zece urcări. „Momentan, stratul de zăpadă nu este foarte consistent şi din cauza temperaturilor ridicate nu au putut funcţiona nici tunurile. În ultimele zile, pârtia a fost folosită mai mult pentru săniuş, dar sperăm ca de Revelion să avem mai multă zăpadă", ne-a declarat Ioan Sofonea, administratorul complexului turistic de la Drăguş.

Patinoar natural

Cei care ajung în zonă, au însă, la dispoziţie un patinoar natural de 650 de metri pătraţi. Taxa de intrare este de opt lei şi include şi patinele, iar timpul nu este limitat. Cei care vin cu patinele de acasă vor achita doar cinci lei.

În ceea ce priveşte cazarea turiştilor, agroturismul a prins contur în ultimii ani, iar lângă pârtie este o pensiune care oferă 25 de locuri de cazare şi unde se poate servi o masă tradiţională.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite