Braşov: S-a stabilit vinovatul pentru prăbuşirea casei din Şchei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema zidului  surpat al unei case de pe strada General Moşoiu, din Şchei a fost diseminată astăzi într-o discuţie iniţiată de Prefectura Braşov.

„Vom demara unele lucrări premergătoare îmbunătăţirii drumului de acces în acea zonă a Şcheiului. Am dispus şi repararea rigolelor. Nu putem spune care au fost vinovaţii, dar putem spune că lucrarea a fost făcută prost,  fără autorizaţie, de către proprietar”, a spus  viceprimarul Miklos Gantz. Acesta a adăugat că există mai multe zone în Braşov unde se desfăşoară lucrări „în regim propriu”, fără autorizaţie. „Cei care demarează construcţii de orice fel, fără a avea autorizaţie să se aştepte la surprize neplăcute, în următoarea perioadă”, a mai spus Gantz.

ATV-uri pentru acces
Autorităţile locale şi-au propus  să doteze Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  cu ATV-uri sau autoturisme cu gabarit mic, pentru a uşura accesul în zonă, având în vedere starea deplorabiă a drumului. Autorităţilor le-a fost însă greu de stabilit cine va fi sancţionat, mai ales că au fost mai mulţi factori care au dus la surparea zidului. Pe lângă furtună, este posibil ca din cauză că investitorii care construiesc pe Calea Poienii nu au amenajat încă un sistem de colectare a apei pluviale, la o ploaie mai puternică apa să afecteze gospodăriie din zonă. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite