Scandalul de la Serviciul de Înmatriculări Braşov continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciul este acuzat că şi-a crescut veniturile prin salarii de merit. Mai mult, la acest serviciu, angajările s-ar fi făcut „în familie", chiar dacă noii veniţi nu corespund aptitudinilor  fizice impuse la intrarea în Poliţie.

Noi amănunte ies la iveală în scandalul de la Serviciul de Înmatriculări. După afacerile cu plăcuţele de înmatriculare, procurorii DNA au luar în vizor şi alte ilegalităţi care s-ar fi petrecut la Braşov. Printre acestea se numără criteriile de angajare la Serviciul de Înmatriculări şi creşterile salariale nejustificate ale angajaţilor.

Potrivit postului Antena 1, condiţia de bază pentru încadrare la Serviciul de Înmatriculări Braşov era acela ca aspirantul să fie ruda cuiva. Aşa se face că, în perioada 2008-2009, aici s-au făcut angajări pe bandă rulantă. Culmea este că niciunul dintre noii sosiţi nu corespundea aptitudinilor fizice impuse la intrarea în Poliţie, iar unii dintre ei erau în pragul pensionării.

Angajaţii au păcălit criza

În dosarul de cercetare aflat la DNA Braşov, subordonaţi ai serviciului povestesc: „Domnul X, de la numere, angajat în vara lui 2008, la vârsta de 50 de ani, pregătire liceul, angajat la atelierul de confecţionat numere, luat din viaţa civilă şi încadrat ca poliţist, după 6 luni este transferat la serviciul similar din Covasna şi după mai puţin de un an şi jumătate de activitate este scos la pensie cu pensie militară", relatează Antena 1.

Cercetările au mai scos la iveală faptul că poliţiştii angajaţi la Serviciul de Înmatriculări o duceau foarte bine şi au păcălit criza economică. Surse din interiorul instituţiei au relatat: „La sfârşitul anului 2009, zece dintre angajaţi, în frunte cu şeful de serviciu, au primit salarii de merit. Ulterior, aceştia au fost integraţi în noua grilă de salarizare, astfel că veniturile lor au crescut cu aproximativ 50%. După tăierea celor 25 de procente, cei zece angajaţi au rămas cu un plus de 25%. Aşa se face că şeful serviciului număra la fiecare salariu 7.041 de lei în mână", potrivit sursei citate.

Ultima declaraţie de avere a comisarului şef Cristian Creţu, completată luna trecută şi publicată pe site-ul Prefecturii Braşov, arată că şeful de la Înmatriculări deţine un teren agricol în Ghimbav şi trei terenuri în intravilan. El mai are o garsonieră, două apartamente şi are o casă în construcţie. Comisarul şef conduce un Peugeot 406 şi mai are şi un scuter Yamaha. Venitul anual încasat meţionat în declaraţia de avere este de 78.000 de lei.

Cristian Creţu a refuzat sa dea declaraţii presei pe marginea acestui subiect.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite