Braşov: EXCLUSIV/ Scandalul mafiei imobiliare israeliene ia amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: EXCLUSIV/ Scandalul mafiei imobiliare israeliene ia amploare
Braşov: EXCLUSIV/ Scandalul mafiei imobiliare israeliene ia amploare

Zeci de cetăţeni israelieni spun că au fost ţepuţi de Abraham Cohen. Prejudiciile celor care au investiti la Braşov sunt de ordinul milioanelor de euro, bani pe care încearcă să-i recupereze pe calea instanţei.

Mai citiţi şi:

  • Mafia imobiliară israeliană din Braşov, judecată la Tel Aviv
  • Lazar Ithzak, unul dintre dintre cei ţepuiţi de mafia imobiliară israeliană din Braşov


După cum scriam în ediţia de ieri, cetăţeanul israeliano-american Abraham Cohen, în calitate de mandatar al lui Ithzak, a încheiat un contract prin care spaţiile erau închiriate, la un preţ modic de firma lui, Alpha House Imobiliare, semnând atât în calitate de mandatar cât şi de mandant. La proces, Cohen a oferit un adevărat recital…

Nu ştie limba română?

Cei doi israelieni s-au întâlnit, joi, la Tribunalul Braşov. Deşi Abraham Cohen trebuia supus interogatoriului, a susţinut că nu cunoaşte limba română şi are nevoie de un translator de limbă engleză. Comportamentul din faţa instanţei a demonstrat contrariul.
Astfel, Cohen a solicitat judecătoarei, în limba engleză, să ia cuvântul. Răspunsul magistratului a fost prompt: „Dacă nu vă adresaţi instanţei în limba română o să vă adresaţi prin intermediul avocatului“. Răspunsul în limba engleză a lui Cohen l-a trădat: „I speak the language which I know („Vorbesc în limba pe care o cunosc“ - n.r.)“, demostrând  că a înţeles perfect replica judecătoarei. Termenul de joi s-a amânat pentru luna viitoare, pentru a i se asigura lui Cohen un translator de limbă engleză.

Avocatul traduce

La ieşirea din sala de judecată, Abraham Cohen a refuzat orice comentariu. A vorbit, în schimb, apărătorul său, avocatul Adrian Rusu: „ Ithzak ştia de toate actele care s-au făcut în legătură cu imobilele lui. Împreună au fixat preţul chiriei de 5 sau 10 euro pentru a nu plăti un impozit dublu, atât în România cât şi în Israel. Ithzak a ştiut că imobilele au fost subînchiriate de către Cohen, care i-a virat în cont, la zi, banii proveniţi din subînchiriere, care ajungeau uneori şi la 10.000 euro“. De cealaltă parte, Ithzak spune că n-a avut habar de subînchirieri, motiv pentru care cere 390.000 de euro, bani cu care ar fi fost prejudiciat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite