Scandal cu pietre, pumni şi picioare la Racoş UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalagii au fost potoliţi de mascaţi Foto. arhivă
Scandalagii au fost potoliţi de mascaţi Foto. arhivă

Două grupuri s-au încăierat azi, în jurul prânzului, iar scandalagii au fost potoliţi numai după intervenţia mascaţilor de la Serviciul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei.

UPDATE 18.25 În urma altercaţiei, poliţiştii au reţinut patru bărbaţi de etnie romă, pe care îi cercetează pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Printre cei patru se află şi bărbatul care iniţial a fost doar amendat şi lăsat să plece acasă. Poliţiştii s-au întors după el şi l-au reţinut. În scandal, romii nu au folosit doar pietre ci şi pumnii şi picioarele, un tânăr şi o bătrână fiind loviţi de mai multe ori în zona capului. Ei au suferit leziuni uşoare, dar au depus plângere la Poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, incidentul s-a declanşat pe fondul consumului de alcool.

Romii au încasat dimineaţă banii proveniţi din ajutoarele sociale şi s-au dus cu ei direct la cârciumă. După câteva pahare de alcool în plus, s-au trezit cu chef de scandal şi s-au legat de un grup de unguri.

Întreg scandalul a plecat, şi de această dată, de la un grup de romi, care a început să arunce cu pietre într-un grup de unguri, eternii lor rivali. Pentru că incidentul ar fi căpătat amploare, poliţiştii din localitate au cerut imediat ajutorul mascaţilor, pentru a-i potoli pe scandalagii. Din primele informaţii, conflictul a fost aplanat înainte ca cineva să ajungă la spital, însă două persoane au fost reţinute la sediul Poliţiei din Racoş.

Una dintre ele a scăpat doar cu o amendă la Legea 61/91 privind tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar a doua persoană, un tânăr de 23 de ani, este audiată în continuare de oamenii legii. Poliţiştii mai au în vizor alţi doi indivizi implicaţi în scandal, ancheta urmând să stabilească dacă împotriva lor se va lua vreo măsură.

Scandalurile interetnice sunt deja de notorietate în comuna Racoş. Ultimul eveniment de amploare a avut loc în urmă cu un an, când patru romi l-au bătut, la acea vreme, pe fiul primarului, Gaspar Tamas, şi pe doi cumnaţi ai acestuia. Scandalul a degenerat rapid şi 350 de săteni, români şi unguri, înarmaţi cu furci şi topoare, au ieşit să protesteze împotriva abuzurilor comise romi în comună. Cu ultimii bani de la bugetul local, primarul a angajat o firmă de pază şi protecţie, ca să-i apere pe unguri pe furia romilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite