Scandal imobiliar pe strada Carpaţilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Nicola spune că fundaţia rămasă neastupată afectează structura de rezistenţă a blocului. FOTO: Bogdan Crăciun
Alexandru Nicola spune că fundaţia rămasă neastupată afectează structura de rezistenţă a blocului. FOTO: Bogdan Crăciun

Locatarii din zonă s-au luat la harţă cu reprezentantul unui dezvoltator imobilar, din cauza unei fundaţii abandonate. 

VEZI AICI GALERIE FOTO:

Locatarii imobilului de la numărul 59B sunt speriaţi că blocul lor s-ar putea prăbuşi, pentru că i-a fost afectată fundaţia. Locatarii imobilului de la numărul 59B sunt speriaţi că blocul lor s-ar putea prăbuşi, pentru că i-a fost afectată fundaţia. Locatarii imobilului de la numărul 59B sunt speriaţi că blocul lor s-ar putea prăbuşi, pentru că i-a fost afectată fundaţia.

Mai multe camioane cu pământ care urma să fie deversat în fundaţia de lângă blocul de la numărul 59B au fost blocate, ieri, de către dezvoltator.
Oamenii, care se plâng că structura de rezistenţă a blocului în care locuiesc este afectată de faptul că groapa a fost lăsată descoperită, au chemat Poliţia. „Acum cinci ani au început lucrările, fără să aibă şi acordul nostru, al vecinilor, iar în urmă cu trei ani s-au oprit. Au apărut fisuri în bloc şi ne e teamă că, la cel mai mic cutremur, s-ar putea dărâma", ne-a declarat Ştefan Dochia, proprietarul unui apartament din blocul situat lângă fundaţia abandonată.

Primăria a ieşit din proiect

Locatarii spun că au fost de mai multe ori în audienţe la Primărie, pentru a cere rezolvarea problemei. Însă autorităţile trebuie să caute o soluţie legală, pentru că, deşi deţinuseră o parte din teren, l-au vândut firmei care urma să dezvolte proiectul imobiliar.
Conform proiectului, în spatele unităţii de Pompieri de pe strada Berzei urma să fie ridicat un bloc cu parter şi zece etaje, iar beneficiarii erau Primăria Braşov şi o firmă privată. Însă, potrivit purtătorului de cuvânt al municipalităţii, Sorin Toarcea, doar o parte din teren aparţinea Primărei, iar Consiliul Local a decis în 2007 încetarea contractului de asociere şi vânzarea terenului către societatea privată. Drept urmare, municipalitatea încercă să găsească o soluţie juridică pentru a putea să acopere fundaţia.

În 24 august 2010, Primăria a avertizat compania Consecom SRL să ia măsuri în cel mult 24 de ore, pentru consolidarea malurilor fundaţiei, după ce au apărut mai multe fisuri între trotuar şi soclul blocului alăturat, iar terenul s-a surpat. Viceprimarul Adrian Gabor spune că dezvoltatorul nu mai deţine autorizaţie de construcţie şi că, dacă ar vrea să o reînnoiască, trebuie să rezolve problemele apărute. „Au trecut deja trei ani de la sistarea lucrărilor, iar autorizaţia de construcţie a expirat. Noi i-am invitat pe reprezentanţii dezvoltatorului la Primărie, pentru a discuta despre situaţia creată", ne-a spus Gabor.

Dezvoltatorul a sesizat Poliţia

Radu David, reprezentantul concernului de firme care a demarat construcţia, nu a discutat cu oamenii nemulţumiţi. El s-a limitat doar să spună că spaţiul pe care se află fundaţia este privat şi că nu permite intrarea camioanelor cu pământ acolo şi a chemat Poliţia. „A existat o dispută între reprezentantul dezvoltatorului şi doi şoferi care au venit să deverseze două basculante de pământ. Dezvoltatorul ne-a sesizat şi desfăşurăm cercetări pentru a stabili dacă a fost vorba despre tulburare de posesie", ne-a declarat comisarul şef Liviu Naghi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite