Braşov: Sărbători de iarnă cu buget de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa Sfatului vor fi şi în această iarnă multe beculeţe, dar concertele vor fi cu trupe „autohtone”. Reprezentanţii Primăriei Braşov susţin că, totuşi, braşovenii şi turiştii vor avea parte de distracţie în perioada Crăciunului şi a Revelionului.

Primarul George Scripcaru a precizat că municipalitatea a început, deja, demersurile pentru ca, la începutul lunii decembrie, centrul oraşului să poată fi împodobit de sărbătoare, cum de altfel braşovenii s-au obişnuit în ultimii ani. „Brazii, pe care îi vom pune în Piaţa Sfatului şi pe Republicii i-am identificat deja şi urmează să fie tăiaţi. Nu sunt probleme în ceea ce priveşte împodobirea străzilor“, a spus primarul.
Edilul a mai menţionat că, faţă de anul trecut, schimbările nu vor fi prea drastice, deoarece fondurile alocate acestor evenimente sunt la nivelul celor date în 2008, respectiv 250.000 de lei. Totuşi, criza nu se va simţi prea tare, deoarece edilii au încheiat mai multe parteneriate cu diverse firme private din oraş, astfel că s-a redus mult din costuri.

Concerte „anonime”

După cum a precizat Scripcaru, cel mai mult vor avea de suferit concertele şi petrecerile. Astfel, braşovenii vor trebui să se mulţumească doar cu trupe mai mult sau mai puţin cunoscute din judeţ şi să dea uitării numele sonore. „Vrem să ne bazăm pe tradiţiile populare din această zonă. Nu are sens să ne căciulim la unii şi la alţii şi să le dăm şi o groază de bani. Sunt multe trupe locale, care pot veni să cânte. Am fost deja, contactaţi de multe dintre ele şi au spus că vor să vină să cânte fără a cere bani în schimb, ci doar ca noi să le asigurăm mâncarea şi cazarea“, a declarat primarul.
Sărbătorile de iarnă vor fi deschise pe 1 sau 5 decembrie, când iluminatul ornamental din centru va fi aprins şi, totodată, va fi organizat şi un Târg de Crăciun în Piaţa Sfatului, de unde braşovenii se vor putea aproviziona cu produse tradiţionale sau podoabe.

Bradul record, dărâmat de vânt


Anul trecut, edilii au vrut să bată orice record şi să se laude cu cel mai înalt brad natural de Crăciun din România. Ei au instalat în Pieţa Sfatului un brad de 29 de metri înălţime. Copacul, de 120 de ani şi 10 tone, s-a prăbuşit din cauza vântului, chiar cu două zile înainte de deschiderea oficială a serbărilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite