Braşov: Sărbătoare pentru meşotiştii din toate generaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Sărbătoare pentru meşotiştii din toate generaţiile
Braşov: Sărbătoare pentru meşotiştii din toate generaţiile

Absolvenţii si profesorii s-au adunat în curtea liceului, la împlinirea 140 de ani de existenţă. Emoţionaţi ca în prima zi de şcoală, absolvenţii Colegiului „Dr. Ioan Meşotă“, acum cu părul cărunt, au depănat cele mai frumoase amintiri.

Mai multe imagini de la reuniunea de clasă, AICI!

Îmbrăcaţi de sărbătoare şi cu ecusone în piept, cei care au predat sau au studiat la Colegiul Meşotă au vrut să-şi reamintească de foştii lor colegi şi profesori, într-o reuniune de clasă a tuturor generaţiilor, care au supravieţuit timpului.

Foarte mulţi dintre ei au intrat timid pe poarta liceului, dar la nici doi paşi şi-au recunoscut foştii colegi cu care au început să depene amintiri din epoca de aur a tinereţii lor. Cu ocazia sărbătorii, reprezentanţii colegiului au realizat o placă memorială cu directorii care au trecut pe la cârma liceului în tot acest timp.

Reuniune de clasă în trei

Trei bătrâni ajunşi la vârsta de 82 de ani au venit împreună să sărbătorească, fiind unicii supravieţuitori ai promoţiei din 1947, pe vremea când prestigiosul colegiu era Şcoala Reală Inferioară.

Suntem ultimii trei absolvenţi ai acelei promoţii. Atunci alta era viaţa. Avem cele mai frumoase amintiri din acea vreme. Astăzi, vremurile sunt pângărite de politică“, spune Gheorghe Taraş, unul dintre absolvenţi.

Cei trei se laudă cu cei mai buni profesori pe care, din păcate, organizatorii i-au uitat.

Ne pare rău că nu au zis nimic de profesorii noştri, care au fost minunaţi şi ne-au insuflat cele mai frumoase gânduri. Am fost colegi cu dirijorul Mircea Cristescu şi cu generalul de armată Victor Atanasie Stănculescu“, ne-a delcaerat economistul Marian Călin , şi el absovent al promoţiei ’47.

Director şi la 90 de ani

Cel mai bătrân director al colegiului a condus timp de 31 de ani şi este unul dintre organizatorii evenimentului de astăzi. Deşi este trecut de  90 de ani, foştii săi elevi s-au bucurat să-l revadă şi au spus că „liceul n-ar fi fost în picioare dacă nu era el“.

Nonagenarul este cel care a luptat pentru mutarea liceului în clădirea actuală.

Mă simt într-o oarecare măsură transformat. Mă bucur să-i văd pe toţi foştii mei elevi şi prieteni împreună, uniţi de aceleaşi gânduri curate, la 140 de ani de la înfiinţarea acestei şcoli. Sper ca aşa să fie mereu“, a spus Valentin Imperiu Georgescu, preşedintele de onoare al Asociaţiei „Absolvenţii şi prietenii liceului“ Meşotă.

Istoricul liceului

Acum 140 de ani lua fiinţă, pe lângă Colegiul „Andrei Şaguna“, Şcoala Reală Română Inferioară. Profilul i-a fost dat de ctitorul şcolii, dr. Ioan Meşotă, care i-a stabilit menirea de a pregăti tinerii pentru activităţile economice şi practice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite