Şapte şcoli şi grădiniţe din Braşov vor fi reabilitate termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local a aprobat lista unităţilor de învăţământ din oraş care vor beneficia de intervenţiile necesare pentru a consuma mai puţină energie.

Este vorba de Grădiniţa nr. 25, de pe strada Mercur nr. 10, Grădiniţa nr. 10 de pe strada Mircea cel Bătrîn nr. 9, Grădiniţa nr. 17 de pe strada Pavilioanele CFR nr. 15, Şcoala Generală nr. 3 de pe strada Venus nr. 1 şi Şcoala Generală nr. 13 de pe strada Olteţ nr. 12.

La aceste unităţi de învăţământ nu s-au făcut de foarte mult timp lucrări, astfel că, la ora actuală, ele sunt mult sub prevederile normelor de confort şi consum energetic. Municipalitatea a realizat un audit energetic pentru fiecare dintre aceste unităţi de învăţămînt. În urma auditului a reieşit că la grădiniţele nr. 25 şi nr. 10, precum şi la Şcoala Generală nr. 3 este nevoie de o reabilitare termică prin termoizolare. La şcolile generale nr. 12-corp A şi nr. 13 şi la grădiniţele nr. 17 şi nr. 10 se va face racordarea la reţeaua centralizată de termoficare, pentru că, în prezent, ele sînt încălzite prin sobe de teracotă care consumă mult combustibil, cu prea puţină eficienţă, potrivit monitorulexpres.ro.

Cei mai mulţi bani vor merge la Şcoala Generală nr. 3, unde lucrările sunt estimate la 1,275 milioane de lei. La Grădiniţa nr. 25, reabilitarea termică va costa 707.000 lei, la Şcoala Generală nr. 13 de pe strada Olteţ, schimbarea sistemelor de încălzire va costa în jur de 663.000 lei, Grădiniţa nr. 10 şi 237.000 lei la Grădiniţa nr. 17.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite